Aldi vil være størst i USA

Den tyskbaserede discountkæde vil hæve antallet af butikker i USA med 50 procent.

Foto: Asger Ladefoged.
Læs mere
Fold sammen
Mens Aldi er ude i hård kamp på det danske marked, så satser den tyskbaserede kæde af discountsupermarkeder på markant ekspansion i USA. Aldi vil ganske enkelt være størst i USA målt på antal butikker. Det skriver wsj.com.

Aldi har i forvejen knap 1.300 butikker, primært i det østlige og midtvestlige USA og har planer om at vokse med 50 procent på antallet af butikker. Den store rival, Save-A-Lot, har pt 1.334 butikker, men har modsat Aldi ikke fart på ekspansionsplanerne.

Aldi begrunder satsningen med en øget efterspørgsel på det amerikanske marked, hvor økonomisk pressede forbrugere i stigende grad søger mod discountkæder, hvor priserne holdes særligt lave, fordi butikkerne har minimale omkostninger. Aldi undgår eksempelvis mærkevarer til fordel for egne mærker, ligesom kæden bruger meget få kræfter på præsentation af produkterne.

Mens den opskrift tilsyneladende virker på det amerikanske marked, så er Aldi løbet ind i alvorlige problemer på det danske marked. Således gør kæden klar til at lukke flere af sine danske butikker.Det sker efter fem års katastrofekurs, hvor kædens resultat år efter år er faldet. 

De dårlige regnskabstal kommer i halen på massiv kritik af Aldi for selskabets behandling af sine danske ansatte.