Aktionærforening får flere medlemmer

Efter flere år med tilbagegang vælter medlemmerne nu igen ind i Dansk Aktionærforening.

Interessen for aktier er hastigt stigende blandt danskerne.

Online børsmæglere som E*Trade Bank, Nordnet og Stocknet melder alle om stor aktivitet og åbner konti i et hastigt stigende omfang. Og nu melder Dansk Aktionærforening også om, at de får flere medlemmer.

»Vi har fået næsten 1.000 nye medlemmer i løbet af årets to første måneder. Det er markant flere end i fjor, hvor vi i løbet af et helt år fik 1.850 nye medlemmer,« fortæller direktør for aktionærforeningen Claus W. Silfverberg.

Han tilføjer, at interessen for aktier blandt private er forsinket med ret præcist seks til ni måneder i forhold til kursernes udvikling.

»Private kommer næsten altid for sent ind på aktiemarkedet, og de kommer også for sent ud igen. Det er den triste kendsgerning. Derfor gælder det om ikke at lave kortsigtet spekulation, men at tænke langsigtet og satse på kvalitet,« siger Claus W. Silfverberg.

Tænk langsigtet
»Hvis man skal klare sig godt med meget kortsigtede salg og køb af aktier, kræver det, at man står op klokken tre om morgenen, og først går i seng langt ud på natten. Man skal så også bruge formuer på at købe kurser i realtid og bruge al sin tid og energi på det. Det kan stort set ingen private klare i længden. Derfor råder vi folk til at tænke langsigtet og købe kvalitetsaktier. Og undgå at handle for meget og tænke for kortsigtet.«

Dansk Aktionærforening havde sidste år i marts måned 10.700 kontingentbetalende medlemmer. Nu er tallet 1.000 højere, og foreningen regner med, at nå op over 13.500 inden årets udgang.

»Vi har i år tabt ca. 1.500 gamle medlemmer, men sidste år tabte vi dobbelt så mange eller 3.000 medlemmer i forbindelse med den årlige kontingentindbetaling,« siger Claus W. Silfverberg.