Aktionærer står til at få magt over britiske topchefers løn

Favoritten til at blive Storbritanniens næste premierminister, konservative Theresa May, agter at give aktionærerne magt over topchefernes lønninger.

Theresa May Fold sammen
Læs mere
Foto: PETER NICHOLLS

Topchefens aflønning er ikke sjældent et emne, som optager aktionærerne på generalforsamlingerne - ofte med en dagsorden om at sætte grænser for de store lønpakker. Nu får aktionærer i britiske selskaber mulighed for at gøre noget ved sagen. I hvert fald hvis det står til den klare favorit til at blive Storbritanniens næste premierminister, konservative Theresa May.

May har netop officielt lanceret sin kampagne for at blive leder af De Konservative i Storbritannien - og dermed landets næste premierminister. Og hun har valgt at sætte fokus på, hvordan landets børsnoterede selskaber styres.

»Vi er De Konservative, og ja, vi er virksomhedernes parti, men det betyder ikke, at vi er parat til at acceptere, at alt er tilladt. Som en del af ændringer, jeg foreslår til regler for virksomhedsledelse, så vil jeg gør aktionærbeslutninger om aflønning bindende og ikke kun vejledende,« siger Theresa May ifølge the Guardian.

Konkret vil aktionærerne få lov til at fastsætte individuelle lønpakker til topledelsen hvert år.

May vil samtidig styrke forbrugernes og de ansattes repræsentation i virksomhedernes bestyrelser.