Aktietab trækker ellers flot Nykredit-regnskab ned

Nykredit opnåede i første halvår et resultat før skat på godt fem milliarder og fastholder sine forventninger.

De vedvarende kurstæsk til aktierne i foråret har medvirket til, at man her ender med et underskud på 41 millioner kroner, hvilket kan ses i forhold til det voldsomt flotte plus i samme periode sidste år på mere end 1,2 milliarder kroner. (Foto: Sara Gangsted/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Sara Gangsted
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første halvår har budt på solid fremgang i rente- og gebyrindtægter i Nykredit-koncernen, der onsdag har fremlagt regnskab for de første seks måneder af 2022.

Både i Totalkredit, der udsteder realkreditlån til private, og Nykredit Bank er det lykkedes at øge mængden af udlån og antallet af kunder.

Eneste minus i tallene er posten, der dækker koncernens handel med og beholdning af værdipapirer.

De vedvarende kurstæsk til aktierne i foråret har medvirket til, at man her ender med et underskud på 41 millioner kroner, hvilket kan ses i forhold til det voldsomt flotte plus i samme periode sidste år på mere end 1,2 milliarder kroner.

Derfor ender resultatet før skat på 5,015 milliarder kroner da også en smule lavere end første halvår 2021, hvor det blev til et overskud på knap 5,3 milliarder kroner.

Nykredit, som er den største udbyder af realkreditlån herhjemme, fastholder de forventninger til 2022, som man hidtil har meldt ud.

De lyder på et overskud på mellem 8,5 og 9,5 milliarder før skat.

/ritzau/