Aktier styrtdykker

Aktiemarkederne over hele Europa styrtdykker efter morgenens terrorhandlinger i Madrid med fald på over tre procent i de store toneangivende indeks.

Læs mere
Fold sammen
Det danske KFX-indeks på Københavns Fondsbørs går heller ikke ram forbi. Aktierne var ved 13.30-tiden nede med 2,8 procent.

Det er bombesprængningerne med over 170 døde i Madrid, der ryster aktiemarkedet og forstærker den nedadgående tendens, der i fredags blev udløst med dårlige jobtal i USA.

Aktieanalytiker i Danske Bank Kurt Kara siger, at jobtallene var mærkbart dårligere end aktiemarkedet forventede. Dermed nager tvivlen om, hvor holdbart det økonomiske opsving er.

- Stemningen på aktiemarkedet var lige lovlig positiv, og derfor er det meget følsomt overfor negative nyheder. Oven i de dårlige jobtal kommer så ulyksaligvis bombesprængningerne i Madrid og minder aktiemarkedet om, at der stadig er en risiko for terror, siger Kurt Kara.

På børserne i Stockholm og Frankfurt er aktierne nede med 3,30 procent, mens børserne i London og Paris har tabt mellem to og 2,5 procent siden åbningen i morges.