Aktier frem på forventning om pakke

Massive forventninger til redningspakke får de kriseramte aktier til at stige - anført af Danske Bank-aktie, der er rykket markant frem siden nytår.

Forventningerne om en snarlig hjælpepakke til banksektoren har de seneste dage sendt kurserne på landets banker i vejret - og der vil komme store udsving på markedet frem til vedtagelsen af pakken.

Politikerne har under forhandlingerne lovet at holde tæt omkring detaljerne i planen blandt andet for ikke at påvirke kurserne, men uagtet det fortsætter den ivrige handel med bankaktierne, og det vil fortsætte, indtil planen er endeligt på plads, vurderer Christian Hede, aktieanalytiker i Jyske Bank.

- Der er en udbredt forventning om, at bankpakken vil føre noget godt med sig. Og tilsyneladende kommer der små bidder af sandheder fra politikerne, som trækker overskrifter, så vi vil formentlig se store udsving frem til, at planen er i hus, siger Christian Hede til Ritzau.

Især Danske Bank-aktien er tordnet frem. Den seneste uge er kursen steget med næsten 25 procent, men det er fra et meget lavt udgangspunkt, understreger Christian Hede.

Fredag blev bankaktierne hævet gevaldigt på Københavns Fondsbørs. Danske Bank steg med 9,6 procent, skarpt forfulgt af Sydbank med en stigning på 6,1 procent.

/ritzau/