Aktier faldt på frygt for terror

Nyheden om det øgede terrorberedskab i USA og den efterfølgende frygt for nye terroraktioner lagde i går et negativt pres på de europæiske aktiemarkeder. Der var således røde tal over det meste af Europa med fald på op imod en pct. for flere af de store europæiske toneangivende indeks.

Sammen med en fortsat høj oliepris var det især flyselskaberne, som blev ramt af nyheden om mulige terroraktioner. Blandt de faldende flyselskaber var engelske British Airways (- 2,8 pct.), franske Air France (- 3,5 pct.) og tyske Lufthansa (- 2,9 pct.).

Også teknologisektoren var relativt hårdt ramt, og en generel frygt for lavere indtjening i branchen i fremtiden trak flere selskaber ned. I Tyskland faldt Infineon (- 1,7 pct.), i frankrig faldt Alcatel (- 3,7 pct.) og i holland faldt Philips (- 1,4 pct.).

Et af de mest faldende selskaber i Europa var dog det svenske teleselskab Tele2, som faldt hele 7,5 pct. efter at have aflagt et skuffende regnskab. Faldet i Tele2 trak også svenske TeliaSonera (- 1,7 pct.) med ned.