Aker køber Krill A/S i milliardsatsning

Det norske bioteknologi- og ingrediensselskab Aker BioMarine ASA har købt det danske biotekselskab Krill A/S.

Krill A/S udspringer fra Syddansk Universitet, der sammen med entreprenøren Jesper Breuning-Hansen og innovationsmiljøet NOVI Innovation stiftede selskabet i 2004. I forbindelse med en rekonstruktion af selskabet i 2006 indtrådte Science Ventures Denmark A/S som investor og medejer. Krill A/S har udviklet en ny og revolutionerende produktionsproces til udvinding af fiskeolier fra blandt andet den lille rejeart krill, der findes i enorme mængder i Antarktis. Dermed kan et stort problem for industrien være løst, for den nye proces giver olier, der kan leve op til medicinske krav.

NavneændringKrill A/S har endvidere gennemført proteomanalyser af krill og afsluttet succesfulde tests på et dansk sygehus af krillolies effekt på forebyggelse af blodpropper.

- Akers overtagelse af Krill A/S illustrerer atter, at der i feltet mellem universiteter, investorer og virksomheder kan udvikles projekter, der kommer alle parter til gode, siger Jens Kristian Damsgaard, som er direktør i Science Ventures Denmark A/S. I forbindelse med købet ændrer Krill A/S navn til CardicMed A/S.

Selskabet tilknyttes Aker BioMarine, der i december 2006 er blevet tilført 1,2 mia. nkr., for at fortsætte Akers lovende udvikling af nye højværdiprodukter fra marine bioressourcer.

- Krillolie er et godt bud på et kosttilskud og et naturlægemiddel, der om få år kan bryde igennem som et egentlig lægemiddel. Krill A/S resultater og patenter er derfor af stor interesse for os, siger Helge Midttun, der er koncerndirektør i Aker BioMarine.

Jesper Breuning-Hansen ansættes som rådgiver for, og direktør Jens Kristian Damsgaard, Science Ventures Denmark A/S fortsætter i bestyrelsen for CardicMed A/S. lrs