Air Greenland i konflikt

Fra torsdag kan passagerer hos Air Greenland se langt efter selskabets fly og helikoptere. Selskabet lammes, når kabinepersonalet begynder strejke.

Midt i ferietiden rammes Air Greenland nu af en strejke blandt selskabets kabinepersonale. Det er Forligsinstitutionen, der nu har smidt håndklædet i ringen og har opgivet at finde frem til en enighed mellem ledelse og personale. Og nu træder en konflikt i kraft torsdag den 23. juli klokken 00.01. Det oplyser formanden for Air Greenland Cabin Union, ACU, Anders Mark Jensen.

- Det er klart, at vi faktisk kommer til at lamme indenrigstrafikken i Grønland, når vi går i strejke fra natten til torsdag, siger Anders Mark Jensen.

Det er uenigheden om en ny overenskomst, der nu kaster selskabet med 39 fly og helikoptere ud i en strejke. I begyndelsen af måneden afviste knap 86 procent af kabinepersonalet et overenskomstforslag. De væsentligste stridspunkter mellem flyselskabet og kabinepersonalet er pausereglerne og antallet af kabinemedarbejdere målt i forhold til den nuværende servicestandard. Og strejken kommer til at omfatte samtlige 89 medlemmer af ACU.

- Der er mange ting, vi ikke kan blive enige om. Det handler blandt andet om at sikre den bemanding, der skal til for yde den service, som vi skal. Samtidig har pensionen voldt voldsomme problemer, siger formanden for ACU.

Der er ikke indkaldt til nye møder mellem ledelse og personale./ritzau/