AIG stiller sig uden for betændt søgsmål mod USA

AIG fik tidligere på ugen ørerne i maskinen, da det kom frem, at selskabet overvejede at deltage i et søgsmål mod den amerikanske stat.

Foto: SHANNON STAPLETON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

AIG fik tidligere på ugen ørerne i maskinen, da det kom frem, at selskabet overvejede at deltage i et søgsmål mod den amerikanske stat. Søgsmålet, der køres af Starr International Company, kræver erstatning fra staten, da man mener, at kravene i forbindelse med redningen af sektoren under finanskrisen var for skrappe. AIG har dog valgt ikke at deltage i søgsmålet.

Nyheden bragte skarpe reaktioner fra flere amerikanske politikere og aktører, der mente det er provokerende, at industrien sagsøger staten for angiveligt 25 mia. dollar, når den nu blev reddet fra kollaps.

- Det er en gigantisk, rejst langfinger til skatteyderne, sagde tidligere bestyrer af redningen Neil Barofsky til Politico mens den demokratiske senator Elizabeth Warren i en pressemeddelelse skrev:

- AIG bør takke de amerikanske skatteydere for deres hjælp, ikke bide den hånd, der fodrede den. Skatteydere i USA reddede AIG fra kollaps, og det vil være en skandale, hvis selskabet nu sagsøger den amerikanske stat, fordi det mener, den ikke var generøs nok. Selv i dag støtter den amerikanske AIG med specielle skatteregler, noget den bør stoppe med.

Ifølge Politico og flere andre medier var finansminister Timothy Geithner og Fed-chefen Ben Bernanke ligeledes stærkt provokerede over nyheden.

Ifølge en pressemeddelelse fra AIG har forsikringsgiganten dog droppet at deltage i søgsmålet.

- Bestyrelsen i AIG har besluttet at afvise Starrs krav om deltagelse i søgsmålet og vil ikke selv forfølge kravene eller tillade af Starr gør det i AIG's navn, skriver AIG i pressemeddelelsen.

- Ved at overveje og i sidste ende afvise kravet, har bestyrelsen fuldt ud levet op til vores finansielle og juridiske ansvar over for AIG og dets aktionærer. USA investerede i 62.000 AIG-ansatte, og vi holdt vores løfte ved at genopbygge dette gode selskab, tilbagebetale hver en dollar og levere et overskud til dem, der stolede på os. Til dato har AIG tilbagebetalt 205 mia. dollar til USA inklusive en profit på 22,7 mia. dollar. Vi er stadig taknemmelige for støtten, skriver AIG's bestyrelsesformand Robert Miller i meddelelsen.

AIG blev hårdt ramt under finanskrisen, da man have leveret forsikringer til mange af de dårlige strukturerede produkter, der kollapsede.