Agramkow lufter ud i ejerkredsen

Ny ejerkreds. Den tidligere Isover-direktør Christian Cordsen Nielsen har overtaget halvdelen af Sønderborg-virksomhed.

Sønderborg-virksomheden Agramkow Fluid Systems A/S med 160 medarbejdere og en årlig omsætning på omkring 200 mio. kr. har fået luftet grundigt ud i ejerkredsen med den 42-årige tidligere administrerende vicedirektør i Saint-Gobain Isover a/s i Vamdrup Christian Cordsen Nielsen som ny storaktionær.

Han har samtidig overtaget posten som adm. direktør.

- Det er ingen stor sag, lyder det fra den yderst diskrete nye medejer og chef, der helst ville vente et halvt år med at overhovedet udtale sig om sin investering.

50 procent hverHan har sammen med Industri Udvikling A/S overtaget de henholdsvis 42 og 29 procent af aktierne, Dansk Kapitalanlæg og Invest Miljø hidtil har ejet.

Dermed ejer Christian Cordsen Nielsen og Industri Udvikling, der er ejet af tunge institutionelle investorer, hver 50 procent af virksomheden. Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD) går igen i ejerkredse i de tre fonde, der hidtil har været medejer af Agramkow.

- Jeg betragter Agramkow som en flot virksomhed med globalt salg, en af lokalområdets stærke eksportvirksomheder, og der er for mig tale om en langsigtet investering. Med den nye sammensætning af ejerkredsen får virksomheden nu fuldt fokus, siger Christian Cordsen Nielsen.

Andre planerDe tidligere aktionærer har andre planer. Dansk Kapitalanlæg ønsker med sine fremtidige investeringer ifølge Christian Cordsen Nielsen i højere grad at være majoritetsaktionær i mindre og mellemstore danske virksomheder, og det pensionskasseejede Miljø Invest er ved at afvikle sine investeringer i vækstvirksomheder på miljøområdet.

Industri Udvikling har siden etableringen i 1994 investeret i 73 virksomheder, overvejende små og mellemstore fremstillingsvirksomheder, og var ved udgangen af 2005 med-ejer af 31 selskaber, en portefølje til en værdi af 476 mio. kr.

Den cand-oecon-uddannede Christian Cordsen Nielsen har kendt Industri Udviklingsdirektør Lars Blavnsfeldt i mange år og blev gennem ham opmærksom på muligheden for at gå ind i Agramkow. Han har før sine otte år i Saint-Gobain Isover været salgs- og marketingchef i Danisco Foods S.A. og medlem af koncernledelsen i Glud & Marstrand.

Christian Cordsen Nielsen er kommet til en virksomhed, der ifølge hans forgænger Peter Rathje ordremæssigt står betydeligt bedre end for et år siden, især inden for appliance-området, producenter af køleskabe og airconditionanlæg.

Agramkow er desuden blandt de førende inden for udstyr, der skal gøre det muligt for køleproducenter i udviklingslande at leve op til Montreal-aftalen om at udskifte CFC-kølemidler med miljøvenlige, CO2-baserede kølemidler. Udstyr, der kan tappe og genanvende kølemidler, leveres fra fabrikkerne i USA og Sønderborg.