Afventende dag på svensk børs

Svenske aktier: Forud for onsdagens amerikanske rentemøde leder investorerne efter afgørende signaler. ABB går pænt frem efter positive nyheder fra USA og Polen.

Det amerikanske aktiemarked går ind i en uge med rentemøde i centralbanken, hvorfor det svenske marked også vil spejde efter signaler, der kan fortælle, om centralbankchef Alan Greenspan på onsdag sænker renten eller ej.

Mandagen var dog en dag uden de afgørende rentesignaler, hvorfor markedet var forholdsvis afventende. OMX lukkede derfor 0,6 pct. nede i niveau 784,71 - det var anden dag i træk, hvor indekset endte i rødt.

Ericsson (- 4,8 pct.) fortsatte nedad efter fredagens skuffende årsregnskab. Analytikerne har dog ikke mistet tilliden til selskabet, hvilket understreges af flere positive analyser.

Der peges på mulighederne i selskabet, hvis Ericsson for alvor kan høste omkostningsbesparelser ved den igangværende omstruktureringsproces.

ABB (+ 1,0 pct.) steg for anden børsdag i træk, da det kom frem, at selskabet har udsigt til at slippe langt billigere end antaget i en række amerikanske retssager om asbest.

Flere af ABBs konkurrenter, Halliburton, Cooper Industries og Georgia-Pacific har meddelt, at de ikke regner med eksorbitante erstatningssager.

Sammen med de positive meldinger fra USA har den svensk-schweiziske ABB-koncern vundet en stor ordre i Polen. Ordren lyder på 1,4 milliarder kroner.