Aftenposten kastet ud i ny kamp om navn

Først måtte tidligere B.T.chef, Kristian Lund, slås med norske Aftenposten om retten til at kalde sin nye gratisavis i Nordsjælland for Aftenposten. Og netop som den sag nu er lagt død dukker en ny op.

Kristian Lund har ikke ligefrem haft held med at kalde sin nye gratisavis til den nordsjællandske strandvejsregion for Aftenposten.

Først fik han Norges nationale avis, Aftenposten på nakken, som mente de havde eneret på navnet.

Den sag er dog endt i ingenting.

Indsigelsesfristen er netop udløbet og Aftenposten i Norge har valgt ikke at gøre noget, da det kom til stykket.

Til gengæld rammes Kristian Lund nu fra anden side.

Det snart syv år gamle nyhedsbureau NetPosten udvidede i denne uge med Aftenposten.dk, der er et journalistisk univers med fokus på privatøkonomi, skat, karriere, bolig og pension. NetPosten, der hidtil har haft adressen netposten.dk, har valgt at lave en udvidet pendant på adressen aftenposten.dk - lige for snuden af Kristian Lund.

»Hans projekt har selvfølgelig gjort, at vi må fremrykke vores planer,« siger direktør for aftenposten.dk, Martin Lykke, til Berlingske Tidende.

Ikke rigtig en net-avis
NetPostens nye online-medie er derfor fra starten ikke fuldt udbygget, da man har haft så travlt med at åbne sitet, før Kristian Lund udkom.

Kristian Lund kontaktede i øvrigt ejerne bag netmediet for en måned siden for at overtage domænenavnet, men det førte ikke noget med sig, og hans avis har nu i stedet webadressen Aftenposten.nu.

»Det betyder, at jeg nu vil markedsføre vores egen hjemmeside lidt hårdere i avisen. Men Aftenposten vil aldrig få en stor tilværelse på nettet, og det har heller aldrig været tanken,« siger Kristian Lund.

Amatøragtigt
Direktør for Aftenposten.dk, Martin Lykke afviser, at man ved at bruge domænenavnet skaffer sig flere hits.

»Hvis man har et problem med, at vi kalder os Aftenposten.dk, så er det amatøragtigt ikke at have undersøgt først, at domænet var optaget,« siger Martin Lykke til Berlingske.

Domænenavnet aftenposten.dk blev i øvrigt registret den 19. juni sidste år, hvilket var præcis dagen efter, Kristian Lund blev fyret fra B.T.

Den trykte udgave af Aftenposten blev fredag sendt med posten til knap 90.000 husstande i Hørsholm, Søllerød, Gentofte og Lyngby-Taarbæk. Som beskrevet tidligere her i avisen, har Kristian Lund måttet nøjes med at udkomme som ugeavis i starten på grund af et svagt annoncegrundlag.