Afgørende milepæl for den irske økonomi

Irland har været under streng kontrol siden landet for tre år siden fik en hjælpepakke fra EU og Den Internationale Valutafond på 78 mia. euro. Nu er de sluppet fri af kontrollen.

Foto: PETER MUHLY

Irlands udgang fra dets nødhjælpsprogram er ganske vist en milepæl, men der er stadig et stykke vej til, at irerne er i hus med deres økonomiske genopretning.

Det siger landets finansminister, Michael Noonan, ifølge BBC Money.

Meldingen kommer, efter at repræsentanter fra EU og Den Internationale Valutafond, IMF, har aflagt Irland et besøg for at vurdere i hvilken retning, den irske økonomi udvikler sig.

- Det her er ikke enden af vejen. Det er i stedet en meget afgørende milepæl på vejen. Men vi skal fortsætte med vores politiske foretagender, lyder det fra Michael Noonan på en pressekonference ifølge BBC Money.

Irerne har været under streng kontrol, siden landet for tre år siden fik en større økonomisk hjælpepakke fra EU og IMF, efter at et bankkollaps lammede landets økonomi.

- Irland søgte nødhjælp for tre år siden for at holde landets finanser under kontrol og har mødt kravene forbundet med hjælpepakken, hvor en sparepolitik er indført for at nedbringe det statslige underskud og få økonomien tilbage på benene, siger Irlands finansminister.

Fredag kunne Europa-Kommissionen oplyse, at den udsendte delegation i Irland vurderer, at nødhjælpsprogrammet fortsætter med at have en solid effekt på landets økonomi.

Stadig meddelte repræsentanterne fra EU og IMF dog, at der fortsat er indenrigs-svagheder samt udefrakommende risici i forhold til irernes økonomiske situation.