Afdød politiker graves op i brasiliansk korruptionssag

Undersøgelserne i forbindelse med en korruptionssag omkring Petrobras i Brasilien tog onsdag en uventet drejning, da den brasilianske kongres besluttede at grave liget af en afdød politiker op for at bekræfte hans død.

Foto: VANDERLEI ALMEIDA.
Læs mere
Fold sammen

Den afdøde brasilianske oppositionspolitiker José Janene mistænkes for at have forfalsket sin egen død. Og grundet hans angivelige store rolle i en korruptionssag omkring olieselskabet Petrobas skal hans død nu bekræftes.

Det skriver Financial Times.

Undersøgelserne i forbindelse med korruptionsanklagerne tog onsdag en uventet drejning, da den brasilianske kongres besluttede at grave liget af José Janene op for at bekræfte hans død.

Et af de ledende regeringspartier er fra unavngivne kilder blevet oplyst, at José Janene er i live i et centralamerikansk land. Janenes kone skulle angiveligt ikke have set sin mands lig forud for begravelsen i 2010, hvilket sætter gang i spekulationerne om, at døden var forfalsket.

Den omstridte korruptionssag er Brasiliens største til dato, og det er ikke første gang, at nogen med forbindelse til sagen mistænkes for at have forfalsket sin død. En forretningsmand, der var aktiv på det sorte marked, fik det til at se ud som om han blev myrdet, hvorefter det kom frem, at han agerede som mellemmand for Europa og Brasilien.