Ældre sagens grand old man

Som den eneste frontfigur for de danske interesseorganisationer placerer Ældre Sagens direktør, Bjarne Hastrup, sig i top 100 i Berlingske Business Magasins Magtanalyse 2014.

Bjarne Hastrup er den eneste af interesseorganisationernes ledere, der er placeret blandt Danmarks 100 mest magtfulde personer – som nummer 60. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ældre Sagens, direktør Bjarne Hastrup, forstår at sætte en dagsorden. Det har han gjort på vegne af den almennyttige forening, siden han i midtfirserne blev foreningens administrerende direktør.

Med et medlemstal på knap 700.000 danskere er Ældre Sagen en af Danmark virkeligt store foreninger, der dels gennem sit landssekretariat, dels gennem sine talrige komitéer rundt om i kommunerne er med til at sætte den ældrepolitiske dagsorden i Danmark. Han er en utrættelig forkæmper for ældre menneskers ligeværd, selvstændighed og selvbestemmelse.

Når Bjarne Hastrup på Ældre Sagens vegne udtaler sig til medierne om et aktuelt ældrepolitisk spørgsmål – og det gør han gerne – kan man være sikker på, at udtalelsen er funderet i en formidabel viden. Ikke sjældent fremskaffet ved et betydeligt forarbejde i Ældre Sagens sekretariat.

Ydermere forstår han at aflevere budskabet med et veludviklet pædagogisk talent, så enhver kan fatte meningen.

Hans evne til på en letforståelig og afbalanceret måde at redegøre for endog meget komplicerede spørgsmål værdsættes ikke mindst af politikerne, fordi de har opdaget, at der er gods bag ordene. Endda i så høj grad, at det snarere er politikerne, der - uanset partiforhold – kommer til Ældre Sagen, når de vil have forklaret et ældrepolitisk spørgsmål, end Ældre Sagen, der behøver at ulejlige sig til Christiansborg.

Bjarne Hastrup er den eneste af interesseorganisationernes ledere, der er placeret blandt Danmarks 100 mest magtfulde personer – som nummer 60. De øvrige interesseorganisationers frontfigurer er placeret uden for top 100.

Men sine knap 500.000 medlemmer er Kræftens Bekæmpelse en af Danmarks største patientforeninger, og foreningen fylder meget i den offentlige sundhedsdebat. Opmærksomheden får da også panelet bag Magtanalysen til at placere foreningens frontfigur, direktør Leif Vestergaard Pedersen, på en andenplads, når man ser på interesseorganisationerne særskilt.