Ældre og håndsprit blandt favoritord i dronnings nytårstale

Siger dronning Margrethe »håndsprit« eller måske »optimisme« i sin nytårstale? Danske Spil åbner for odds.

Arkivfoto: Dronningen holder traditionen tro nytårstale 31. december klokken 18, og der er i år gode odds på, at hun siger ord som »coronavirus«, »håndsprit« og »optimisme«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Der er rigtig gode chancer for, at dronning Margrethe, der i år er fyldt 80 år, siger »coronavirus«, »håndsprit« og »sygdom« i sin nytårstale, mens »regeringen«, »mutation« og »præsidentvalg« er mere usandsynlige.

I hvert fald hvis man spørger den statsejede spiludbyder Danske Spil, der har åbnet for, at folk kan spille på, hvad dronningen siger i sin tale nytårsaften.

Ligesom året 2020 har været præget af coronapandemien, forventer oddssætter Peter Emmike fra Danske Spil, at det vil afspejle sig i talen.

»Vi vurderer, at det er meget sandsynligt, at Hendes Majestæt Dronningen kommer til at tale om virus og de konsekvenser, som virussen har haft for os alle. Ord som »coronavirus«, »pandemi« og »afstand« har været nøgleord i løbet af året, så derfor er der forholdsvis lave odds på netop de ord,« siger han i en pressemeddelelse.

Der er fredag middag lavest odds på »verden«, hvor man kan få sine penge 1,03 gange igen. »Coronavirus« og »ældre« giver pengene 1,1 gange igen, »abdicere« giver 4,0, mens de mere politiskprægede ord såsom »regeringen« og »præsidentvalg« er sat til odds 20,0 og 50,0.

Da dronningen fyldte rundt i år, forventer Peter Emmike også, at hun vil bruge tid på at takke for opmærksomheden på 80-årsdagen. Dronning Margrethe fyldte år 16. april, og ved middagstid den dag brød borgere på tværs af landet ud i fællessang til ære for hende.

Den første var fødselsdagssangen »I dag er det dronningens fødselsdag«. Dronning Margrethe fulgte med fra tv-stuen på Fredensborg Slot, og hun kaldte sangen for »virkelig en fantastisk oplevelse«.

Der er fredag omkring 300 ord på listen, som forventes at vokse over de kommende uger. Er man villig til at løbe en større risiko ved at lægge penge på nogle mere utraditionelle bud, kan man blandt andet vælge filmkarakteren Egon Olsens citat »Jeg har en plan«, der er sat til odds 500.

/ritzau/