Administrerende direktør forlader Berlingske Tidende

Farvel. Efter struturændringer i toppen af Berlinske-koncernen fratræder Berlingske Tidendes administrerende direktør Peter Lindegaard.

Berlingske Tidendes administrerende direktør, Peter Lindegaard, fratræder ved årsskiftet jobbet i Berlingske-koncernen. Han har været direktør for Berlingske Tidende siden 2005.

"Jeg blev ansat som administrerende direktør den 1. januar 2005 i et job som nu ikke længere findes i den nye Berlingske-organisation i forbindelse med den omlægning af selskabsstrukturen, som skete pr. 1. juli. Jeg har selvfølgelig på den baggrund overvejet mine fremtidige muligheder i koncernen. Stillingen som administrerende direktør og koncernchef i det Det Berlingske Officin er blevet besat med Lisbeth Knudsen. Vi har haft et fremragende samarbejde på Berlingske Tidende, men det er nu naturligt for mig at søge nye udfordringer udenfor Det Berlingske Officin", siger Peter Lindegaard.

Koncernchef Lisbeth Knudsen beklager både personligt og professionelt Peter Lindegaards beslutning.

” I den periode, hvor Peter Lindegaard har haft ansvaret for avisens kommercielle drift, er Berlingske Tidendes økonomi rettet op fra et underskud på 25 mio. kr. i 2004 til et overskud sidste år på knap 70 mio. kr. og med forventninger om yderligere fremgang i 2007. Avisen har samtidig gennemført en række afgørende satsninger bl.a. omlægningen til tabloidformatet og etableringen af netavisen Business.dk, siger Lisbeth Knudsen.

Peter Lindegaard, 52 år, er uddannet cand. oecon. Han kom til Berlingske Tidende efter en lang årrække i Falck-koncernen, hvor han senest var ansvarlig for Group4Falck’s alarmvirksomhed i Europa.

Koncernchef Lisbeth Knudsen oplyser, at væsentlige dele af en ny koncernledelsesstruktur i Det Berlingske Hus forventes at være på plads i løbet af kort tid.

- mja