ABB anførte fald i OMX-indekset

Svenske aktier: ABB oplevede markant kursfald efter negativ avisomtale og gik sammen med teleaktierne Nokia og Ericsson i spidsen for et fald til OMX-indekset.

Efter et fald på mere end tre procent til det teknologitunge amerikanske Nasdaq-indeks i torsdagens handel var der i går lagt pres på de teknologirelaterede aktier.

Teleproducenterne Nokia (- 3,8 pct.) og Ericsson (- 2,1 pct.) var således blandt de mest tyngende af de 30 medlemmer, da det svenske OMX-indeks tabte 0,9 pct.

Dagens største dyk tegnede den svensk-schweiziske industriaktie ABB sig dog for, da det blev til et fald på 4,1 pct.

Aktien lå dog længe til et endnu større fald, da avisskriverier havde sat fokus på selskabets likviditet. ABB afviste i løbet af dagen over for nyhedsbureauet Direkt, at selskabet skulle have problemer med likviditeten. Den forgangne uge har samlet betydet et kursfald på mere end 15 pct. for ABB-aktien.

Mere positivt udviklede kursen på Tele2 sig, da teleudbyderen oplevede en stigning på 3,3 pct. på trods af negativ omtale i den norske avis Aftenposten. Ifølge avisen kan Tele2 risikere bøder på op til 400.000 norske kroner om dagen, hvis ikke selskabet har færdigbygget sit UMTS-net til den såkaldte 3G-mobiltelefoni i Norge inden juni. Det svenske teleselskab kan nu vælge enten at skynde sig med opbygningen af nettet eller at indgive en klage til den norske stat.

cbn@berlingske.dk