Århus-erhvervsmand skaber ny trækoncern

Overtagelse. B.E. Profiler, Vima Lister og Hørning Parket Fabrik overtaget af det relativt ukendte selskab Suhr Equity, der i forvejen ejer et selskab i træindustrien.

De tre østjyske virksomheder, B.E. Profiler A/S i Århus og Vima Lister A/S og Hørning Parket Fabrik i Resenbro ved Silkeborg har skiftet ejer formedelst et ukendt, tre-cifret millionbeløb.
I forvejen var virksomhederne, der tilsammen har 210 medarbejdere, samlet i en koncern under Brdr. Eskildsen Holding.
Køberen er det relativt ukendte selskab Suhr Equity, der ejes af forretningsmanden Jens Ole Suhr.
Han har siden 1994 arbejdet med investeringer og projektudvikling specielt inden for ejendomme og boligbyggeri, men han har også de senere år gennemført andre typer investeringer. Blandt andet ejer selskabet vinduesfabrikken S.A. Vinduer A/S i Århus.
Desuden ejer Suhr en fjerdedel af Skive-entreprenøren Kaj Ove Madsens Århus-afdeling. Hertil kommer ejerskabet af en restaurant og bar samt en Lifa Design køkkenbutik i Århus. Det seneste opkøb, der også omfatter handelsselskabet Tip Top International, lægges ind under et nyt holdingselskab, Suhr Industries, der igen er placeret under Suhr Equity. Søsterselskabet, Suhr Property, beskæftiger sig fortsat med udviklingsprojekter inden for byggeri. Paraplyen over det hele hedder Suhr Group.

Ny direktør satser på synergiTil at lede slagets gang i Suhr Equity har koncernen, som nu beskæftiger 310 ansatte, ansat Klaus Lantz som adm. direktør. Han kommer fra en direktørstilling hos Scanvogn A/S i Tornby i Nordjylland.
Selv om aktiviteterne i koncernen kunne ligne lidt blandet landhandel, ser Klaus Lantz særdeles gode muligheder for at kunne opnå synergieffekter. Han peger blandt andet på, at koncernen nu er aktiv i et entreprenørselskab, som sagtens kan have fælles interesser med en vinduesfabrik og en køkkenbutik, der først og fremmest satser på større projekter. Hertil skal nu lægges blandt andet en fabrik, der fremstiller massive parket- og plankegulve.
- Selvfølgelig hænger tingene sammen på en måde. Jeg ser et stort potentiale for at kunne hente synergigevinster ud af denne koncerndannelse, siger han.

Eksport skal øge vækstKlaus Lantz peger ikke mindst på øget eksport som en mulighed for at skabe vækst. Samtidig understreger han stærkt, at Suhr Equity ikke er en kapitalfond. Overtagelsen af de østjyske træindustrielle virksomheder er en langsigtede investering, fastslår han. B.E. Profiler er angiveligt Nordeuropas største liste-fabrik.
Den fremstiller mere end 28 mio. meter lister i forskellige profiler til byggemarkeder og tømmerhandler. Vima Lister producerer også, som navnet antyder, lister. Her satses der imidlertid først og fremmest på industrielle kunder som blandt andre køkkenindustrien. Hørning Parket Fabrik, der beskæftiger godt et halvt hundrede ansatte, satser på parket- og plankegulve i den øvre ende af kvalitetsskalaen.
Direktør for de nu overtagne virksomheder bliver Ole Gregersen, der hidtil har været direktør for Vima Lister og Hørning Parket Fabrik.