A.P. Møller-Mærsks aktionærer tjener stort i april

A.P. Møller-Mærsk er samlet steget med knap 20 procent i april. Det sikrer aktionærer over 24 milliarder.

A.P. Møller-Mærsk er aprils højdespringer i C25-indekset. De øvrige selskaber i månedens top tre er Rockwool, som producerer stenuld til byggeindustrien, og FLSmidth, der leverer udstyr til mine- og cementindustrien. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

April har været god ved A.P. Møller-Mærsks aktionærer. Samlet er aktien steget med knap 20 procent, hvilket gør aktien til månedens mest lukrative i C25-indekset.

Den solide måned sikrer aktionærerne mere end 24 milliarder kroner. Det skriver Spar Nord.

»Efter en lang proces blev selskabets borerig-aktiviteter udskilt i Maersk Drilling Holding med selvstændig børsnotering den 4. april. Aktiekursen for A.P. Møller-Mærsk er efterfølgende steget markant.«

»Med spaltningen er A.P. Møller-Mærsk nemlig blevet et mere rendyrket shippingselskab med fokus på containerskibsfart, som alt andet lige retfærdiggør en højere prisfastsættelse,« siger aktieanalytiker i Spar Nord Mikkel Duus-Hansen.

Generelt har det været en god måned for det danske aktiemarked. For fjerde måned i træk er det steget. Samlet set har C25-indekset kastet 18 procent af sig siden årsskiftet.

De øvrige selskaber i månedens top tre er Rockwool, som producerer stenuld til byggeindustrien, og FLSmidth, der leverer udstyr til mine- og cementindustrien.

En del af forklaringen på optimismen på aktiemarkedet er, at der hersker en forventning om en handelsaftale mellem USA og Kina i den nære fremtid.

I den modsatte ende af tabellen er smykkeselskabet Pandora at finde. Selskabet har i april et samlet tab på 10,4 procent.

»På baggrund af usikkerheden forbundet med Pandoras restrukturering af sin forretningsmodel har analytikere nedjusteret kursmålet i løbet af april, hvilket har presset aktiekursen,« forklarer Mikkel Duus-Hansen.

Pandora bliver efterfulgt af Novo Nordisk og Genmab, som i april oplever fald på henholdsvis 6,6 procent og 4,3 procent.

Samlet set ender C25-indekset med at stige med 2,8 procent i april. Det dækker over en relativ stor spredning mellem topplaceringerne og bundplaceringerne.

/ritzau/