780 stole til tysk ministerium

Engelbrechts tager krisen alvorlig, men ordreindgangen er fin efter et godt 2008, der bød på en vækst på 34 procent.

Læs mere
Fold sammen
Også hos adm. direktør Peter Mahler Sørensen, Engelbrechts Furniture i København, er krisen til at få øje på.

Der går længere tid fra tilbudsgivning, til ordren endelig er i hus.

Alligevel er hver eneste dag fyldt med solstrålehistorier, lyder det fra direktøren, som forleden modtog en ordre på hele 780 stole til et tysk ministerium og, som i går hentede yderligere en ordre på 100 stole til Japan.

Lidt mere forsigtig

- Vi ser naturligvis med stor alvor på den aktuelle situation. Man må starte med at kigge på, hvordan man kan forbedre sine egne chancer, og det er tid til at justere og fintune det, man er god til og være forsigtig med at sætte alt for risikable ting i gang. En møbelvirksomhed som vores kan ikke bare stoppe innovationen, men man er nødt til at gribe til kalkuleret innovation. Tænk på, at vore produkter har en levetid på 15-20 år. Der går altså et par år, før du henter investeringen i et nyt produkt hjem, så det er bestemt ikke lige meget, hvor stor en risiko, du løber. Vi er nok lidt mere forsigtige, end vi var for et halvt år siden. Når det er sagt, vil jeg gerne understrege, at vi også, at krisesnakken har taget overhånd herhjemme. Vi sælger altså fortsat pænt hver eneste dag, siger Peter Mahler Sørensen.

Virksomheden, der selv udvikler men får produceret hos underleverandører, havde et forrygende år i fjor, hvor omsætningen steg med 34 procent. Ordretilgangen i 2009 har også været pæn.

Peter Mahler Sørensen mener, Engelbrechts Furniture har en lille fordel i, at virksomheden primært retter sig mod erhvervsmarkedet.