750 MW vindkraft over 5 år

Over de næste fem år vil der blive opført ca. 750 MW ny vindkraft i Danmark og allerede i år vil to nye havvindmølleparker på i alt mindst 400 MW blive udbudt i licitation.

Læs mere
Fold sammen
Hertil kommer, at der indføres en ny udskiftningsordning, som skal motivere til at udskifte ældre møller på op til 450 kW med mere effektive møller.

Det er ifølge en pressemeddelelse fra brancheforeningen Vindmølleindustrien et af resultaterne af det brede energipolitiske forlig, der mandag blev indgået mellem Venstre, Det Konservative Folkeparti, Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre, Kristendemokraterne og Socialistisk Folkeparti.

Forliget vil komme de to store danske vindmølleproducenter, børsnoterede Vestas og privatejede Bonus Energy, tilgode.

- Det er et meget vigtigt tidspunkt, aftalen kommer på. Med den skærpede konkurrence på det globale vindmøllemarked, er det nu, vi skal bide os fast i bordet, hvis Danmark skal bevare en af de få

kommercielle førertrøjer, vi har i dag. Med aftalen er vejen banet for et stabilt hjemmemarked i de kommende år - og det er et vigtigt skridt i den rigtige retning, siger Bjarne Lundager Jensen, direktør i

brancheforeningen Vindmølleindustrien, i pressemeddelelsen.

Han påpeger endvidere, at forliget er en anerkendelse af, at industrien er en vigtig velfærdsdynamo, der bidrager med milliarder til den danske betalingsbalance og skaber beskæftigelse til mere end 20.000 danskere.

Med forliget vil vindkraften dække ca. 25 pct. af det danske elforbrug i 2010 mod 20 pct. i dag.

/ritzau/