7-Eleven og Shell i samarbejde om servicestationer

Samarbejde. Shell og Reitangruppen, som ejer både 7-Eleven i Skandinavien og olieselskabet YX Energi i Danmark og Norge, lancerer i dag en skandinavisk aftale, der indebærer samarbejde om servicestationer.

Billister på de skandinaviske veje, vil fremover kunne handle i 7-eleven, mens de tanker hos Shell. Selskabet Retaingruppen, der blandt andet ejer 7-eleven i Skandinavien og olieselskabet YX energi i Danmark og Norge, har ingået en aftale, der gør flere YX-stationer til Shell. Samtidigt bliver kiosken på alle stationer til døgnåbne 7-eleven-butikker.

Konkret indebærer aftalen, at 157 YX-servicestationer bliver til Shell-servicestationer med tilhørende 7-Elevenbutik i Danmark og Norge. Desuden vil 112 Shell Select-stationer i Sverige blive konverteret til 7-Elevenbutikker.

Ifølge aftalens parter giver den nye aftale både Shell og Reitangruppen mulighed for at rendyrke hver deres kerneområder på de stationer, som er omfattet af samarbejdsaftalen.

- I Norden vil dette betyde, at Shell får et større netværk af stationer med et benzinmærke, der nyder stor tillid blandt forbrugerne. Vi tror på, at det vil give vores kunder kvalitetsbrændstof til konkurrencedygtige priser og moderne butikker, siger Birger Baisgård, direktør for Shell Retail i Norden.

Fra Retaingruppens side ser administrerende direktør i Reitan Servicehandel Danmark, Jesper Østergaard frem til at kunne koncentrere sig om butikkerne på stationerne.

- Vi har arbejdet målrettet med at få vores tilbud ud på landevejen. Det har længe været et ønske hos os, og aftalen med Shell er et skridt videre efter opkøbet af YX Energi sidste sommer. Dette samarbejde giver os bedre mulighed for at fokusere på det, som vi er bedst til på vores servicestationer - nemlig butiksdrift, siger han.

Forbliver konkurrenterOlieselskabet YX Energi i Danmark og Norge blev opkøbt af Reitangruppen i oktober 2006, og selskabet lancerer nu en ny stærkt fokuseret strategi, hvor man fortsat satser på forhandlerejede stationer som supplement til automatkæden Uno-X samt fortsat fokus på at have den stærkeste Web-løsning til erhvervskunder.

YX Energi og Shell vil således stadig være konkurrenter. Shell overtager ganske vist en række YX-servicestationer, men konkurrencen på salg af brændstof, smøreolier og fyringsolie fortsætter ifølge Retaingruppen uanfægtet.