68-årig iværksætter får millioner til camping-opfindelse

Et lille fjernstyrede køretøj, der gør det nemt at bugsere campingvogne, er opfundet af en 68-årig iværksætter. Nu får han en økonomisk indsprøjtning til at erobre det europæiske marked.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De bedste ideer bliver født, når man pludselige får øje på et behov.

Og det gjorde Knud Erik Westergaard, da han med sin kone for tre år siden købte en campingvogn. Han oplevede et ægtepar tæt på skilsmisse, når de skulle bakke campingvognen på plads.

Et år senere var løsningen på tegnebordet, og den første Camper Trolley var klar sidste sommer til at tage konkurrencen op. Det er et lille fjernstyrede køretøj, der gør det nemt at bugsere campingvognen.

Fem investorer med Vækstfonden i spidsen skal nu løfte produktionen og salget af den 68-årige iværksætter Knud Erik Westergaards opfindelse Camper Trolley ud i verden.

Når de danske campisterne rykker ud i foråret i 2008, vil op mod 400 af dem have en Camper Trolley med sig. Men nu retter virksomheden blikket mod Europa og senere USA.

”Danmark har været et godt testmarked. De få børnesygdomme er helbredt. Nu skal den sælges i hele Europa, hvor syv millioner campingvogne triller rundt, og senere i USA. Samtidig skal produktionen flyttes fra Hadsund til Kina for at gøre forretningen profitabel,” siger investeringschef Peter Schrøder fra forretningsområdet Partnerkapital i Vækstfonden.

InvesteringerKnud Erik Westergaard indbød tre business angels til gå aktivt ind i ledelsen. De går ind med hver en million kroner. Partnerkapital fra Vækstfonden investerer fire millioner kroner, og InnovationMidtVest, der har investeret siden fødslen, går ind med to millioner kroner.

Knud Erik Westergaard skabte i 1971 KEW Industri, der i sine velmagtsdage i 80’erne havde 1.200 medarbejdere, og i 1991 lancerede han den lille el-bil Kewet.

”For mig personligt vil mine aktier få en værditilvækst, som jeg ikke kunne have skabt, hvis jeg bare havde lånt pengene,” siger Knud Erik Westergaard, der i år fylder 69.

Tophistorier på Erhvervsbladet.dk Gruppesøgsmål er virksomhedernes nye våben

Chefen svigter medarbejdersamtalerne