500.000 fyres de kommende år

Eksperter anslår, at mindst en halv million danskere vil få en fyreseddel i de kommende år. Især de svage grupper står foran en svær tid.

Læs mere
Fold sammen
"Du er fyret". Den besked vil mindst en halv million danskere få i de kommende år, vurderer flere eksperter over for Information.

Professor på Institut for Økonomi, Politik og Forvaltning ved Aalborg Universitet Per Kongshøj Madsen anslår, at op mod 600.000 danskere vil blive berørt af den stigende ledighed. Og den udvikling vil ifølge professoren også betyde flere langtidsledige.

- De såkaldte svage grupper få en betydelig vanskeligere gang på arbejdsmarkedet. Derfor skal man være meget forsigtig med at lade ledigheden stige for hurtigt, for meget, fordi den bider sig for hurtigt fast igen, siger han til Information.dk.

Økonom og lektor på Institut for Statskundskab ved Københavns Universitet, Niels-Henrik Topp, er en smule mere forsigtig i sine vurderinger af de ledighedsberørte - han anslår, at en halv million danskere vil opleve at blive fyret i løbet af det kommende år.

/ritzau/