2365 personer meldte sig ledige torsdag

Torsdag meldte 2365 personer sig ledige. Det var 152 færre end torsdagen før, men stadig mere end normalen.

(ARKIV) Jobcenter på Skelbækgade i København. I denne uge har mere end 21.600 personer meldt sig som ledige. Alene lørdag meldte 604 sig som arbejdsløse. Det skriver Ritzau, søndag den 22. marts 2020.. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen

De seneste uger har coronakrisen kastet flere tusinde danskere ud i ledighed.

Det var også tilfældet torsdag, hvor 2365 personer meldte sig ledige. Det viser tal fra Beskæftigelsesministeriet.

Tallet er lavere end sidste torsdag, hvor 2517 personer meldte sig arbejdsløse.

Men det er stadig højere end de 877 personer, som gennemsnitligt meldte sig ledige samme dag i årene 2015-2019.

Beskæftigelsesministeriet bemærker, at det lavere gennemsnit kan skyldes, at den samme dag i tidligere år har ligget i weekenden.

Ifølge ministeriet er der på grund af opsigelsesvarsler en sandsynlighed for, at udviklingen i antallet af tilmeldte ledige kan øges.

Det skyldes, at personer, der blev opsagt i midten af marts, vil begynde at tilmelde sig nu og fremadrettet.

»Coronaudbruddet har som mange steder verden over ramt det danske arbejdsmarked hårdt. Igen i dag ser vi, at flere mister jobbet end normalt.«

»Tallet var dog højere for en uge siden, og det kunne generelt have været meget højere, hvis ikke de politiske hjælpepakker havde haft effekt,« siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i en skriftlig kommentar.

Indtil videre er der 42.315 personer, der har meldt sig ledige siden 9. marts. Det er fratrukket dem, der af en eller anden årsag har afmeldt sig som ledig.

Fordi der er flere, som har afmeldt sig som værende ledig, er der faktisk sket et fald i det samlede antal ledige herhjemme.

Torsdag var der således i alt 174.021 ledige. Det var 1825 færre end dagen før.

Andre tal fra Beskæftigelsesministeriet viste torsdag, at det især er dem med kortere uddannelser, som foreløbigt er blevet hårdest ramt af ledighed.

Lige godt trefjerdedele af alle dem, der siden 9. marts har meldt sig ledige, har grundskole, gymnasiale og erhvervsfaglige uddannelser.

Til sammenligning var der langt færre tilmeldinger om ledighed blandt dem med en bachelor eller længerevarende uddannelse.

/ritzau/