2,3 millioner personer søgte samme job i Indien

Da den indiske delstat Uttar Pradesh slog 368 assistentstillinger op, skrev 2,3 millioner mennesker ansøgninger til jobbet. Nu forsøger delstaten sig med en ny rekrutteringsproces.

Læs mere
Fold sammen

Fire år ville det tage, hvis alle ansøgerne skulle igennem en jobsamtale.

Da den indiske delstat Uttar Pradesh slog 368 assistentstillinger op, var der nemlig 2,3 millioner mennesker, som søgte jobbet.

Det skriver det norske netnyhedsmedie E24.

»Nu er vi naturligvis nødt til at lave rekrutteringsprocessen om og bede folk om at skrive nye ansøgninger,« siger delstatsministeren i Uttar Pradesh, Ambika Chaudhary, der altså ikke har tænkt sig at bruge de næste fire år på at hive håbefulde assistentaspiranter ind til samtale.

Blandt de mange ansøgere havde omkring 220.000 en længere videregående uddannelse, mens 225 havde en doktorgrad. Minimumskravet for at søge jobbet var, at ansøgerne havde gennemført femte klasse og kunne køre på cykel.

Selve jobbet går ud på at hente te, drikkevarer og dokumenter til de øvrige ansatte, og månedslønnen er på 20.000 indiske rupees. Det svarer til knap 2000 danske kroner.

Med 200 millioner indbyggere er Uttar Pradesh Indiens mest befolkede delstat, og blandt de 13 til 35-årige er 13 millioner arbejdsløse.