2004 kostede teleselskabet »3« 712 mio.

Teleselskabet »3« har i 2004 brugt 712 mio. kr. på at lancere 3G-telefoni på det danske marked. Målet er nu overskud på den interne drift i slutningen af 2005.

Teleselskabet »3« kastede 712 mio. danske kroner i mobilmarkedet i år. Det kan man se i forbindelse med, at »3«s ejer, asiatiske Hutchison Whampoa, har valgt at konvertere denne gældspost til egenkapital.

»Vi har haft et langt større aktivitetsniveau i år end sidste år, hvilket er helt logisk, da vi for alvor har lanceret i år, hvor vi sidste år primært opbyggede virksomheden,« siger kommunikationschef Mika Bildsøe Lassen fra »3«.

Hun tilføjer, at det store tal helt følger planen for »3«s engagement i Danmark. Et dyrt bekendtsskab indtil videre, da »3«, ud over at betale knap en mia. kr. for en licens til 3G-telefoni, har skullet opbygge et netværk i Danmark med 3G-master. Sammenlagt har »3« brugt 1,7 mia. kr. i Danmark i perioden 2001 - 2003, hertil kommer dette års investeringer, bekræfter selskabet.

»3« dækker, i følge egne oplysninger, i dag 40 procent af Danmarks areal og 60 procent af befolkningen med eget netværk. Dermed dækker »3« dobbelt så meget som mindstekravene i licensbetingelserne, der siger, at 30 procent af befolkningen skal have adgang til 3G fra årsskiftet.

Udbygningen fortsætter
»3« gik på markedet for godt et år siden med det klare mål, at slå sig fast i markedet som det første selskab på 3G-nettet. Og udbygningen fortsætter, siger selskabet.

»Vi fortsætter investeringerne i netværk, salgskanaler, egne butikker og kundeservice i 2005, men om investeringerne bliver i samme omfang som i år, kan jeg ikke sige,« siger Bildsøe Lassen. Hun siger dog, at et landsdækkende 3G-net står meget højt på prioritetslisten, og det vil også understøtte »3«s egne tilbud i dag om gratis kald mellem »3«-kunder. For det forudsætter, at kaldene sker i »3«s net. De steder, »3« ikke dækker, bruger selskabet TDCs net.

Positivt mål
Seneste regnskab viste, at »3« kom ud af 2003 med et tab på 94 mio. kr. I 2005 er målet at blive EBITDA-positive på den interne drift i sidste kvartal af året. Seneste officielle måling viser, at »3« har godt 50.000 kunder. I markedet vurderes det, at »3« allerede har rundet de 100.000 kunder, men dette tal kan ikke bekræftes af »3«.