200 chefer tages i småfusk hvert år

Selv om man har hjørnekontor, egen sekretær og en fyrstelig løn kan fristelsen alligevel godt blive for stor. Hvert år bortvises cirka 200 chefer fra deres job, hovedsagligt fordi de har svindlet sig til et ekstra løntilskud.

Læs mere
Fold sammen
Ifølge Per Alkestrup, teamleder i Ledernes Hovedorganisation, er det paradoksalt nok oftest småsvindel, der koster de ellers vellønnede chefer jobbet, skriver Nordjyske Stiftstidende.

- Vi ser de store sager om underslæb, men oftest er det i pebernødsafdelingen, når chefer bedrager eller stjæler. Det drejer sig måske om, at man tager konen med på rejse, får refunderet et bilag to gange, tager en kasse vin eller køber videofilm og cigaretter på sit benzinkort. Men cheferne mister ofte jobbet alligevel,

forklarer han.

Per Alkestrup er ikke i tvivl om, at der er en tendens til, at bissen skrues på over for langfingrede ledere.

- Tidligere ordnede man tingene i mindelighed og gav chefen mulighed for selv at sige op. Sådan er det ikke mere. Nu bortvises han og meldes ofte til politiet. Det er blevet vigtigt for virksomheder - specielt i finanssektoren - at vise de hårde konsekvenser ved svindel.

Specielt i den seneste tid er flere grove svindelsager med chefer i hovedrollen dukket op. Helt aktuelt fik DRs sportschef, Jørgen Steen Nielsen, i sidste uge halvandet års ubetinget fængsel for at have betalt sin spillegæld med licensydernes penge. I januar fik en højtstående bankansat i Nordea treethalvt års fængsel for at have svindlet sig til 11,5 mio kr, og en betroet medarbejder i Spar Nord blev ligedes taget i at stoppe en million til side på sin egen konto sidste sommer.