20.000 danskere på charterjul

Du kan godt glemme alle ønsker om en jul under sydens sol - medmindre billetterne er købt for længst. Danskerne holder charterjul som aldrig før.

Læs mere
Fold sammen
Solhungrende danskere tager på charterjul som aldrig før.

Næsten 20.000 danskere har efterladt dansk juleand og ønsket om en hvid jul til fordel for swimmingpools og godt 20 graders varme. Det er 2.000 flere end sidste år.

»Vi har løbende set et voksende antal chartergæster i julen, og også i år er det lidt flere end sidste år. Det skyldes primært et større udbud af rejser, og nu her lige op til jul er det helt udelukket at komme afsted,« siger salgsdirektør Stig Elling fra Star Tour, der er Danmarks største rejseudbyder.

Danskernes fem foretrukne chartermål for julen er Gran Canaria, Egypten, Tenerife, Thailand samt Lanzerote.

Hele 60 procent af de charterrejsende opholder sig på De Kanariske Øer i julen, mens også Egypten har fået et comeback som juledestination.

»Så er Asien, der for 80 procents vedkommende trækkes af Thailand, også en forrygende succes. Vi skal helt hen i slutningen af januar, før der overhovedet er pladser at få,« siger Stig Elling.

På nuværende tidspunkt er to ud af ti charterrejser til sommer hos Star Tour solgt, og den 10. februar forventer Stig Elling, at halvdelen er solgt. Det voksende antal chartergæster om sommeren trækkes først og fremmest af østeuropæiske lande som Bulgarien og Rumænien samt Tyrkiet.