20 danske lastbiler står stille i oversvømmet Tyskland

Ingen af chaufførerne fra det danske transportselskab Freja er kommet til skade, oplyser selskabet.

Lastbiler fra det danske transportselskab Freja står stille i Tyskland på grund af massive oversvømmelser. En af lastbilerne blev fredag fanget i oversvømmelserne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thilo Schmuelgen/Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

20 lastbiler fra det danske transportselskab Freja står stille i Tyskland på grund af de ødelæggende oversvømmelser, der har ramt landet den seneste uge.

Det skriver TV 2.

I kombination med manglende dækning og GPS-problemer har det givet driftsproblemer for det danske selskab.

Lastbilerne har stået stille i op mod 72 timer på grund af vandmasser, og en af lastbilerne blev fredag fanget i en oversvømmelse ved den tyske by Erftstadt.

Ingen af selskabets chauffører er kommet til skade, oplyser selskabet til TV 2.

Dermed understreger selskabet, at der kun er tale om materielle skader, og at det på ingen måde nærmer sig skadeomfanget for tyskerne.

De fleste af lastbilerne er blevet gelejdet uden om oversvømmelserne af politiet i området, da de planlagte ruter har været utilgængelige for lastbilerne på grund af store vandmasser og ødelæggelser.

Problemet er nu, at katastrofen giver driftsforstyrrelser, hvor selskabet ikke kan få GPS-forbindelse til chaufførerne.

»Vi forsøger at dirigere vores chauffører uden om, men det har allerede givet forsinkelser. Allerede i sidste uge kunne vores kunder mærke mindst nogle dages forsinkelser i leveringen,« siger Jan Sunde, der er selskabets administrerende direktør, til TV 2.

Oversvømmelserne har givet store ødelæggelser i især Tyskland, mens Belgien, Østrig og Holland også er blevet ramt af naturkatastrofen.

Indtil videre har mindst 156 personer mistet livet i Tyskland og 27 personer i Belgien.

Oprydnings- og eftersøgningsarbejdet i landene er stadig i gang, og i Tyskland frygter man, at antallet af omkomne fortsat vil stige, da flere personer endnu er meldt savnet.

/ritzau/