1500 tyskere til jobmesse i Kolding

Arbejdskraftmangel. Hotel Comwell i Kolding myldrede i går med arbejdssøgende tyskere og arbejdskraftsøgende danske virksomheder.

1.500 jobløse tyskere, og 45 danske virksomheder på jagt efter arbejdskraft til omkring 800 ledige stillinger, fortrinsvis i Koldingområdet, havde mandag sat hinanden stævne på byens Hotel Comwell, hvor Business Kolding, som er byens erhvervsråd, og også organ for turisme og handel, fungerede som en slags Kirsten Giftekniv.

- Der er fire mio. ledige tyskere, mens manglen på arbejdskraft i Danmark og også her i Kolding, er det, der hæmmer væksten i virksomhederne, og derfor har vi lavet denne jobmesse, siger Bjarke Wolmar, direktør i Business Kolding.

Business Kolding har i samarbejde med det tyske Arbeitsamt og Europaservice arrangeret messen, som på forhånd har skabt stor opmærksomhed, fordi den kombinerer ledigheden i et EU-land med manglen på arbejdskraft i et andet. Desuden har Business Kolding ansat en tysk HR- og rekrutteringsekspert, der har haft stor indflydelse på arrangementets succes.

Stor interesse for messenHele 1.500 jobløse tyskere blev mandag kørt til Kolding i sponserede busser for at kigge på de 800 job, som 45 lokale virksomheder udbød på messen, og desuden kom en del tyskere i private biler, som skabte tæt trafik på den sønderjyske motorvej.

- Vi vil tilbyde Danmarks bedste erhvervsservice, og lige nu handler det for virksomhederne om at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Derfor var det naturligt for os at skabe initiativer netop på det område. Vi modtog på nogle dage op mod 200 tilmeldinger fra tyskere, der var interesserede i at arbejde i Danmark, og vi har kandidater nok til at holde minimum en messe mere, siger Bjarke Wolmar.

Det er ikke kun ledige tyskere, der har udvist stor interesse for arrangementet. Således har initiativet været omtalt massivt blandt andet i de tyske medier, og selv Wall Street Journal og Financial Times har meldt deres ankomst til Kolding på linie med en lang række tyske TV-kanaler og aviser.

Med på messen er virksomheder som Danfoss, Danish Crown og Dong Energy, men også mindre lokale virksomheder stiller op.

I alt deltager 45 virksomheder primært fra Kolding-området med mere end 800 ledige jobs indenfor mange forskellige områder.

Størstedelen af jobbene skal besættes indenfor produktion og industri, men også sygeplejersker, ingeniører og chauffører vil have gode chancer for at finde jobs.

Bjarke Wolmar forventer, at kun ganske få aftaler om job er indgået på selve messen, hvor det primært har handlet om at få kontakter imellem arbejdsløse og virksomheder.