15 milliarder skal sparke liv i Mickey, Anders og Rip, Rap og Rup

Efter et møde med Frankrigs præsident annoncerer Walt Disney en udvidelse af Disneyland Paris til 2 milliarder euro.

Walt Disney annoncerer en investering i Europas mest besøgte forlystelsespark, Disneyland Paris, på 2 milliarder euro. Investeringen skal bruges på en udvidelse af parken fra 2021. Fold sammen
Læs mere
Foto: BERTRAND GUAY

The Walt Disney Company vil investere 2 milliarder euro i Disneyland Paris.

Meldingen kommer fra Walt Disneys adm. direktør, Bob Iger, efter et møde med Frankrigs præsident Emmanuel Macron tirsdag. Det skriver Reuters.

De 2 milliarder euro skal bruges på en udvidelse af parken, som skal rulles ud fra 2021 og frem. Ifølge Walt Disney er der tale om den mest ambitiøse udviklingsplan for Disneyland Paris, siden parken åbnede i 1992.

I en video posted på Emmanuel Macrons twitterprofil, fortæller Bob Iger, at investeringen er et direkte resultat af en voksende tillid til Europas og specielt Frankrigs økonomi.

Walt Disney tog fuld styring over Disneyland Paris i juni 2017, efter Euro Disney kom i store økonomiske vanskeligheder pga. en alt for optimistisk fremskrivning af besøgstallet og en voldsom gæld.

Frankrigs turisme boomer

Trods et fald i Frankrigs turisme efter en række militante islamiske angreb i bl.a. Paris og Nice blev 2017 Frankrigs bedste turismeår i dette årti.

Disneyland Paris har siden 1992 haft 320 millioner besøgende, og parken står dermed for 6,2 procent af Frankrigs indkomst fra turisme.

Disneyland Paris er Europas mest besøgte forlystelsespark. Parken har en størrelse på 2.230 hektarer godt 30 kilometer øst for Paris. Ifølge årsrapporten fra 2016, er det kun halvdelen af området, der i dag anvendes til forlystelsespark.

Med de 2 milliarder euro udvides Disneyland Paris med tre nye områder: et område inspireret af den animerede film Frozen, et Star Wars-område samt et område tildelt Marvel superhelte som Spiderman og Hulk.