140.000 ejere af gulpladebiler får brev fra SKAT

Gule plader. Alle ejere af biler på gule plader vil i løbet af de næste tre uger modtage et brev og en pjece fra SKAT, der forklarer reglerne for erhvervsmæssig kørsel og privat kørsel.

SKAT lancerer nu en kampagne, der har til formål at skabe mere gennemsigtighed i reglerne for gule plader. 140.000 ejere og bruger af biler på gule plader vil derfor modtage information om reglerne.

- Nu skyder vi vores landsdækkende kampagne om biler på gule plader i gang, men fordi kampagnen er så omfattende, og vi skal sende pjecer til omkring 142.000 mennesker, gør vi det i etaper over de næste tre uger for ikke helt at lægge vores kundecenter ned, forklarer Erik Hansen, der er leder af projektet med gulplade-biler i SKAT.

I pjecen kan brugerne læse om de skatter og afgifter, de skal betale og de fradrag, de har ret til. De kan desuden blive klogere på de områder, hvor der oftest sker fejl og se eksempler på, hvornår der er tale om privat kørsel.

- I første omgang vil vi rigtig gerne vejlede ejerne/brugerne, således at der skabes overensstemmelse mellem, hvordan de bruger bilen og det de skriver i deres regnskab. Senere på året vil vi så tage kontrolbrillerne på og gå ud og se, hvordan det går. Vi tror på, at langt de fleste danskere faktisk gerne vil følge reglerne. Derfor vil vi koncentrere os om dem, som bevidst undlader at betale deres del til velfærdssamfundet, siger Erik Hansen.

Én gang i kvartalet sender SKAT pjecen til nye ejere/brugere, der registrerer, at de bruger deres varebil til erhverv.

- mja