13/1-2004: Straffeaktion mod ulydige eurolande

EU-kommissionen besluttede på et møde tirsdag at anlægge sag ved EF-domstolen mod EU's ministerråd, fordi politikerne ikke ville straffe Tyskland og Frankrig for at lave budgetunderskud.

Læs mere
Fold sammen
EU-Kommissionen vil have domstolen til at afgøre, om det var ulovligt, da EU's ministerråd i november sidste år tilsidesatte reglerne i Vækst- og stabilitetspagten og lod Tyskland og Frankrig slippe for straf trods de to landes budgetunderskud.

Beslutningen blev truffet af en kommission, der ikke var enig, men det var ikke nødvendigt med en afstemning, siger Gerassimo Thomas, der er talsmand for EU's økonomikommissær Pedro Solbes.

- Kommissionen har besluttet, at vi afprøver ECOFIN's konklusion i retten, sagde han på et pressemøde i Strasburg.

Han understreger, at sagen kun handler om de procedurer, som ministerrådet brugte, og ikke om selve indholdet af beslutningen fra ministerrådet i november.

- Der er enighed i kommissionen om, at det kun handler om procedurerne. Vi beder ikke retten om at komme med en afgørelse om de politiske og økonomiske aspekter af beslutningen. Det er en meget vigtigt del af kommissionens beslutning, siger Gerassimo Thomas.

/ritzau/