12 tons ulovlige fødevarer destrueret ved grænsen

Masser af fødevarer forsøges indsmuglet ulovligt over den dansk-tyske grænse. På tre måneder har myndighederne destrueret 12 tons.

Fødevaremyndighederne har de seneste måneder afsløret en række transporter af ulovlige fødevarer via den danske-tyske grænse. Der er destrueret knap 12 tons ulovlige fødevarer i forbindelse med aktionerne. Desuden har importørerne fået påbud og bøder.

Det er især kødvarer, der transporteres i almindelige kassebiler uden frost eller køl. Det øger risikoen for, at varerne fordærver, og at eventuelle sygdomsfremkaldende bakterier trives godt i varerne. Samtidig er der risiko for at indføre smitsomme husdyrsygdomme til Danmark.

- Vi kan ikke acceptere, at fordærvelige kødvarer køres ind i landet på bagsædet af en personbil uden køl. Dels er det sundhedsmæssigt farligt, og dels er det uvildig konkurrence overfor alle de virksomheder, som gør det ordenligt, siger vicedirektør i Fødevarestyrelsen, Henrik G. Jensen, til Ritzau.

Myndighederne har fået så meget blod på tanden, at aktionerne mod den ulovlige import vil blive gentaget fra tid til anden.

/ritzau/