10.000 flere kommer på it-kursus

It. På trods af et generelt fald i antallet af danske kursister de senere år, oplever landets kursusudbydere i stigende grad fulde huse, når der afholdes it-kurser. Mange danske ansatte udnytter nemlig ikke it- programmernes muligheder, og det vil arbejdsgiverne lave om på.

Excel, Photoshop, Word eller Windows. Der er snart ikke grænser for, hvilke af computerens mange programmer man som ansat i en dansk virksomhed skal mestre.

Derfor sender stadigt flere danske virksomheder medarbejderne på it-kurser, hvor de kan lære at mestre alt fra simple worddokumenter til finurlige fritskrabninger i Photoshop.

Alene i 2006 deltog 41.600 danskere i it-kurser hos landets private udbydere. Det er 10.000 flere end året før og svarer til en stigning på 31 procent.

Før i tiden var det typisk behovet for basale it-kørekort, som fyldte landets kursuscentre, men i dag er kurserne langt mere komplicerede og tilpassede de enkelte virksomheder.

Det fortæller Morten Baron, salgsdirektør i firmaet 4D, der er en af landets største private kursusudbydere.

- Vi oplever stigende efterspørgsel, især på kurser der omhandler office-pakken. Mange medarbejdere kan nemlig de basale funktioner, men udnytter kun en tiendedel af programmernes muligheder. Og det vil mange virksomheder naturligvis gerne optimere, siger han og henviser til, at grundlæggende it-færdigheder i dag stort set er en must på enhver arbejdsplads.

Træning til de ældreDerfor mener han, at danske virksomheder er begyndt at se it-kurserne som en investering for fremtiden og et værn mod den stigende konkurrence. Det indebærer desuden, at mange af landets kursusudbydere er begyndt at tilbyde særlige firmaaftaler.

- Danske firmaer er begyndt at håndplukke de kurser, de mener, medarbejderne har brug for frem for blot at købe pakkeløsninger. Derfor er der i dag ofte tale om særlige rabatordninger, siger Morten Baron, hvis arbejdsgiver i snit har besøg af cirka 15.000 kursister på årsbasis.

Ifølge Claus Andersen fra PC- Gruppen, der ligesom 4D tilbyder it-kurser, er det i særlig grad folk mellem 45 og 65 år, der har brug for lidt træning ved tastaturet. Men han erkender, at mange virksomheder stadig har for travlt til at sende en eller flere medarbejdere af sted på længere kurser.

- Vi har i dag stort fokus på erhvervskunder. Det betyder, at vi nu afholder kurserne ude i virksomhederne og på særlige tidspunkter, hvor der ikke er nær så travlt, siger han.