Brevkassen: Skal mine børn indfri gældsbreve, før de kan arve?

I denne uges brevkasse er en læser interesseret i, hvordan hans børn skal håndtere aktierne i hans firma, som de har fået gennem gældsbreve, og herefter hvordan de står stillet, når de skal arve.

I denne uges brevkasse er en læser interesseret i, hvordan hans børn skal håndtere aktiernes i hans firma, som de har fået gennem gældsbreve, og hvordan de står stillet, når de skal arve. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Kære brevkasse,

Tak for en god og informativ brevkasse. Jeg har et kort spørgsmål til brevkassen.

For godt ti år siden købte mine børn aktierne i mit firma via gældsbreve. På anfordring, men rente- og afdragsfrit. Skal mine børn indfri dem til mit bo, før de kan arve mig, eller kan jeg blot testamentere gældsbrevene direkte til dem?

Med venlig hilsen,

P.C.

Brevkassen


Få svar på spørgsmål om blandt andet arv, skilsmisse, skat, boligkøb, jura, økonomi og pension.

Alle spørgsmål anonymiseres. Det er desværre ikke muligt at svare på alle henvendelser. Svar gives i Brevkassen samt i Berlingske om lørdagen. Berlingske Media forbeholder sig retten til at offentliggøre spørgsmål og svar i alle husets medier.

Skriv til brevkassen@business.dk

Den gæld, dine børn har ifølge gældsbrevet, vil – hvis gælden ikke er indfriet ved din død – blive et aktiv i boet. Det betyder, at boet har et tilgodehavende hos dine børn. Til gengæld skal dine børn arve, så de har også et tilgodehavende i boet, og deres gæld kan modregnes i arven.

Det betyder, at der betales boafgift af gældsbrevsbeløbet. Du har mulighed for at nedskrive gældsbrevsgælden med de årlige afgiftsfri beløb, medmindre du allerede på anden måde har udnyttet gaveafgiftsfriheden.

Jeg vil anbefale dig at gennemgå hele transaktionen med din advokat, medmindre det allerede er sket.

Med venlig hilsen

Allan Ohms, advokat (H) og mediator

www.ForumAdvokater.dk