Brevkassen: Er en skriftlig bekræftelse fra ejeren af et firma bindende?

I denne uges brevkasse spørger en læser, der har fået foretaget VVS-arbejde, om han har sit på det rene, selv om en regnskabsmedarbejder påstår, at der er sket en fejl.

En læser er i tvivl om, hvem der tegner et VVS-firma, der sender en ekstraregning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund/Ritzau Scanpix

Kære brevkasse,

Jeg håber meget, at I vil give mig en juridisk vurdering.

Jeg har haft en større vandskade, der er dækket af forsikringen. Fra VVS-firmaet fik jeg en meget stor regning, som jeg ikke ville anerkende, da en del af det skulle betales af forsikringen. Det gjorde forsikringen så.

Efter flere måneder fik jeg så forleden en ny VVS-faktura på ca. 13.000 kr. sendt på e-mail fra ejeren af VVS-virksomheden. Det svarede nogenlunde til, hvad jeg synes var rimeligt, så jeg skrev til ham, at jeg godkendte fakturaen, og at jeg gerne ville betale den, forudsat han bekræftede, at vi herefter ikke havde noget mellemværende.

Det gengav jeg i slutningen af e-mailen med angivelse af fakturanummer og min betingelse for at betale.

Jeg fik hurtigt en uforbeholden bekræftelse fra ejeren af virksomheden og var tilfreds med, at sagen nu var afsluttet.

Et par dage efter fik jeg så en e-mail fra virksomhedens regnskabsmedarbejder, der sagde, at jeg havde betalt en kreditnota, og min gæld var ca. 25.000, så jeg nu skyldte ca. 12.000 kr., efter at jeg havde betalt ca. 13.000.

Jeg svarede, at det var rent vrøvl, at det var en kreditnota. Der stod klart faktura med nummer, montørtimer, og hvor jeg skulle betale. Jeg skrev også, at jeg aldrig havde modtaget en faktura på ca. 25.000 kr., og at ejeren havde bekræftet, at vi ikke havde noget mellemværende.

Til det sagde han, at det var en fejl. Ejeren havde ikke noget med regnskab at gøre. Uanset at det var ejeren, der sendte mig fakturaen.

Jeg mener jo helt klart, at jeg efter ejerens bekræftelse på, at vi, efter at jeg betaler nævnte faktura, ikke har noget mellemværende, må kunne gå ud fra, at det er korrekt.

Det håber jeg, I kan bekræfte over for mig. Jeg har jo været i god tro hele vejen igennem.

Med venlig hilsen

H.B.

Brevkassen


Få svar på spørgsmål om blandt andet arv, skilsmisse, skat, boligkøb, jura, økonomi og pension.

Alle spørgsmål anonymiseres. Det er desværre ikke muligt at svare på alle henvendelser. Svar gives i Brevkassen samt i Berlingske om lørdagen. Berlingske Media forbeholder sig retten til at offentliggøre spørgsmål og svar i alle husets medier.

Skriv til brevkassen@business.dk

Kære H.B.

Du har ikke oplyst, hvor stor den oprindelige faktura, du modtog fra VVS-firmaet, var. Det kunne lyde på beskeden, du har fået af regnskabsmedarbejderen, som om beløbet, dit forsikringsselskab skulle betale, også var ca. 13.000 kr. På den baggrund er der efterfølgende udstedt en kreditnota på dette beløb, efter at forsikringsselskabet har betalt. Men uanset dette fremgår det af dit brev, at du har kontrahereret med en enkeltmandsvirksomhed.

En enkeltmandsvirksomhed er en personligt ejet virksomhed med kun én ejer, som hæfter personligt for virksomheden, og hvor denne ejer kan forpligte virksomheden over for tredjemand.

Når du som kunde har modtaget en skriftlig bekræftelse fra ejeren af VVS-virksomheden, som må antages at være den person, der tegner virksomheden udadtil, om at du ikke skylder noget udover det beløb på ca. 13.000 kr., så har du alene en gæld til virksomheden på dette beløb og kan frigøre det ved betaling af dette beløb.

Du er efter betaling af de ca. 13.000 kr. frigjort for ethvert mellemværende med virksomheden.

Det lyder som det rene nonsens, at en regnskabsmedarbejder i virksomheden ikke accepterer din skriftlige dokumentation fra virksomhedens ejer.

Med venlig hilsen

Susanne Graffmann, advokat (H)

www.ForumAdvokater.dk