Boykot SF

Et initiativ ved navn »Boykot Israel« opfordrer danskerne til ikke at købe israelske varer i solidaritet med palæstinenserne. Ud over den sædvanlige samling af yderligtgående venstreorienterede smågrupperinger lige fra Venstresocialisterne til Kommunistisk Parti i Danmark finder man på listen over anbefalere af initiativet ganske overraskende hele SFs folketingsgruppe.

De fremmeste medlemmer af det socialistparti, der af nogle socialdemokrater anses som regeringsegnet, og som på flere måder er blevet mere realistisk end tidligere, mener altså i ramme alvor, at danskerne skal boykotte det eneste demokrati i en region af regimer og martyrdømmer.

SFs støtte til et så rabiat og hovedløst initiativ sender et klart signal om, at SF stadig er et ansvarsløst parti bag den akademiske facade. Man tænker sig blot en Villy Søvndal som udenrigsminister i en socialdemokratisk ledet regering med krav om chikane af israelske interesser og automatisk kritik af israelsk demokrati! Ikke ligefrem en rar tanke, men en, der kan blive virkelighed, hvis vælgerne ikke gør det eneste fornuftige: boykotter SF.

Man kan kritisere Israel for flere handlinger, men at boykotte netop Israel, netop nu, er ren og skær galimatias, og tilbage er kun at foreslå SF at boykotte Iran, Nordkorea, Cuba eller Libyen næste gang. Der er regimer nok at tage af. Israel er ikke et af dem.