Bondam: Fri hash mod bandekrigen

Københavns Teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam er klar til at indføre fri hash for at komme den raserende bandekrig til livs.

Foto: Teitur Jónasson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hash, og de mange penge den fører med sig, er angiveligt et af stridspunkterne mellem de forskellige grupper i den københavnske bandekrig.

Derfor er Københavns Teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam (R) klar til at indføre en såkaldt hollandsk model, hvor hash kan købes og ryges lovligt på caféer. Det vil sætte en stopper for den ulovlige hashhandel, og dermed de mange ulovlige penge som banderne kæmper om, mener han. Ifølge Klaus Bondam er der flere fordele ved modellen. - For det første kontrol og dernæst at slippe for, at der udkæmpes de her bandekrige, der jo egentlig handler om meget få mennesker, men som skaber utryghed for rigtig mange københavnere. Men vi må se i øjnene, at en del danskere bruger hash og derfor handle derefter, siger Klaus Bondam til DR. Diskussionen om fri hash har tidligere været i rampelyset i forbindelse med debatten om Christiania. Nu kan diskussionen igen blive aktuel for at dæmme op for bandekrigen.