Stor forskel på flyttepriser

Den dyreste flytning kostede mere end dobbelt så meget som det billigste tilbud, da Bolius’ magasin Bedre Hjem indhentede seks tilbud.

Det dyreste tilbud kom fra flyttefirmaet Adam, som skulle have 12.500 kroner for flytningen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Colourbox.com

Flyttefirmaerne blev bedt om at give et tilbud fra et parcelhus i Ballerup til en adresse i Brønshøj. Fire af firmaerne var ude at kigge på huset i Ballerup, mens de sidste to kom med deres tilbud uden først at have set på indboet.

Det dyreste tilbud kom fra flyttefirmaet Adam, som skulle have 12.500 kroner for flytningen. Billigst var Bryde med et tilbud på 6.050 kroner. Begge flyttefirmaer havde været på besøg i huset i Ballerup, og begge firmaer er medlem af brancheforeningen Dansk Møbeltransport Forening, hvis medlemmer har forpligtet sig til at overholde foreningens retningslinjer.

Flyttefirmaet Adam forsvarer overfor Bedre Hjem sin høje pris med, at firmaet ønsker at levere en høj kvalitet og beskytte sarte genstande. Det billigste flyttefirma, Bryde, fortæller til bladet, at det vurderer, at der kun behøves to flyttefolk til opgaven, hvor Adam vil bruge tre. Og så bor Bryde tæt på begge adresser, så der ikke skal køres så langt til flytningen.

Forbrugerstyrelsen skriver i sin vejledning om flytning, at man skal huske at få alt med, når man indhenter tilbud. F.eks. også havemøbler. Man skal også bede om et udførligt skriftligt tilbud og gå det nøje igennem, få oplyst hvor mange flyttekasser, der følger med i flytningen, og hvad de koster, tjekke firmaets forsikring og endelig skal man straks klage, hvis noget går galt.

Følg FRI.dk's boligstof på Facebook