Solgård med musik i

Der er chaussésten, betonsten og mursten. Der er runde sten, firkantede sten og aflange sten. Og så er der de helt personlige sten, som ingen andre i hele verden har. Musikfamilie fik ny solgård og en personlig belægning med både noder, g-nøgler og trompeter.

G-nøglen øverst til venstre er Karen Humles yndlingssten og har derfor fået en fremtrædende en plads, mens trompeten er til ære for husets yngste søn, som netop spiller på det instrument. På terrassen er der også blev plads til andre motiver fra Helle Nørby. Chaussésten fra keramikerens faste sortiment koster 350 kr. stykket. Unika sten af samme størrelse udføres på bestilling og koster 500 kr. stykket. De aflange unika-sten har kostet 1.100 kr. stykket.<br>Foto: Claus Bjørn Larsen Fold sammen
Læs mere

En og en bliver ikke altid to. Hjemme hos Karen Humle og hendes familie i det gule rækkehus tæt på Malmmosen i Holte kan svaret godt blive noget mere. Her betød en stor musikinteresse lagt sammen med det tredje barn først en tilbygning, dernæst et usædvanligt karriereskift og endelig en ny terrasse i det uderum, som pludselig opstod.

Tre børn og aftenarbejde som violinist i Det kgl. Kapel holdt ikke, og da Karen Humle så en mulighed for at gøre noget andet, lod hun ikke chancen gå fra sig. I dag har hun sit eget firma, Violinconsult, der afholder kurser og gå-hjem-møder for virksomhedsledere. Her bruger hun sin erfaring som violinist og kunstner til at sætte gang i en refleksion hos mødedeltagerne. Musikken bliver til en dialogpartner og en forbindelse mellem hjerte og hjerne.

Og hvad har al den snak om musik så med ny terrasse at gøre? Umiddelbart og ved første øjekast slet ingenting - og så alligevel. For et nærmere kig på den klassiske københavner-belægning i den nye solgård giver svaret.

»Vi er en rigtig musikfamilie, og da jeg mødte keramikeren Helle Nørby, der blandt andet laver kreative belægningssten, besluttede jeg, at vi alle sammen skulle have vores egen, personlige sten. Nej, det er løgn. Jeg har faktisk fået mere end én,« griner hun og fortæller, at det er sjovt at se gæster gå på opdagelse, når de først har fået øje på de særlige »smykkesten« i brostensrækkerne.

  »G-nøglen her er min yndlingssten. Derfor har den fået så fremtrædende en plads. Den er nærmest et symbol på hele mig og på musikken i mit liv. Vores søn Niels på 11 år spiller trompet, så han har fået en trompetsten, og Morten på 13, der spiller cello, har fået en basnøgle,« siger hun og peger rundt på terrassen.

Rækkehuset, der er tegnet af arkitekt Palle Suenson, er opført i hårdtbrændte, gule mursten, og familiens første tanke var at benytte de samme sten som belægning på den nye terrasse. Men en snak med landskabsarkitekten Jane Schul og senere anlægsgartner Søren Pedersen fik dem på andre tanker.

»Det ville bare være endt som en ren cigarkasse,« siger hun og er glad for, at valget faldt på den såkaldte københavnerbelægning med kvadratiske betonsten omkranset af chaussésten.

De oprindelige tanker om runde bede og organiske former blev også forkastet af eksperterne.

»Her sagde Jane Schul fra. Når det er så firkantet et rum, skal belægningen holdes stramt. Liv, det måtte jeg skabe i bedene og krukkerne,« fortæller Karen Humle.

Med solgården har familien ikke kun fået en ny terrasse.

»Vi har også fået et ekstra rum - nærmest en slags forlængelse af køkkenet, og her er dejlig lunt, fordi der er sol på hele dagen og mure på tre sider, som holder godt på varmen. Nu mangler jeg bare at plante bedene til,« siger hun.

»Her har jeg alle mulige planer. På den ene væg skal jeg have klatreroser, og jeg skal helt sikkert også have en vinterjasmin, der blomstrer lyserødt allerede i januar. Og i bunden - der skal jeg have krydderurter hele vejen rundt,« fortæller Karen Humle.