Skrivebordet har medvirket i to James Bond-film

Årets første auktion hos Bruun Rasmussen i Vejle byder bl.a. på to sæt på hver 12 af Kaare Klints »Den røde stol«, lille model med maghonistel og sæde og ryg med betræk af patineret cognacfarvet skind.

Det ene af to sæt af Kaare Klints »Den røde stol«. Fold sammen
Læs mere

Stolen er tegnet til Kunstindustrimuseets foredragsal i 1927, og hvert sæt er vurderet til 75.000-100.000 kr.

Mellem de mange moderne møbelklassikere, der kommer under hammeren, er også arkitekten Bodil Kjærs minimalistiske fritstående skrivebord med fire indfældede skuffer i palisanderpladen, et skuffemodul og en skænk med tre skydelåger. Skrivebordet har været rekvisit i hele to James Bond-film, nemlig »From Russia with love« fra 1963 og »You Only Live Twice« fra 1967 og sættet er vurderet til 40.000 kr.

Den aktuelle Poul Kjærholm er rigt repræsenteret på auktionen i Vejle i afdelingen for moderne møbler, og blandt de ældre finder man bl.a. et sjældent gustaviansk hjørneskab af gråmalet træ med sortmalet top. Det er fra slutningen af 1800-tallet og vurderet til 20.000 kr.

Der er stor efterspørgsel på krystallysekroner. På den kommende auktion har man mulighed for at at byde på en stor af slagsen, der er rigt behængt med prismer og med ti lysarme i to etager. Den er ca. 100 år gammel og vurderet til 30.000 kr.

Hvis man har en tom plads i haven, kan man erhverve en figurgruppe, »Apollon opvartes af nymfer«, der består af syv enkeltstående figurer og et bassin af marmor. Det er en ny kinesisk kopi. Originalen, der er fra periode 1666-1672, står i slotsparken i Versailles, og er en symbolsk forherligelse af Louis XIV's velordnede stats- og styreform. Vurdering: 200.000-250.000 kr.

Der er også malerier, sølv, smykker, tæpper med mere i kataloget. Samtlige numre kan ses på www.bruun-rasmussen.dk og man kan også byde over internettet. Der er eftersyn i Pedersholms Alle 42, Vejle, fra den 17.-22. januar, og selve auktionen finder sted 23.-25. januar.