Nyt køkken efter 40 års tilløb

Uno form bruger for første gang andet end træ til sine køkkener. Aluminium, læder, linoleum, laminat og konstrueret regnskovsfinér skal give stilbevidste kunder mere at vælge imellem.

Et eksempel på +a-skabe med fronter i stribet zebrano. Uno form vil ikke anvende den ægte træsort, som stammer fra regnskoven, men bruger i stedet en konstrueret finér.<br>Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Siden Uno form blev grundlagt i 1968, har køkkenets kendetegn været træ af bedste kvalitet. Men efter næsten 40 år i træalderen tager det vestjyske køkkenfirma nu andre materialer ind i sit første nye køkken siden grundlæggelsen. Og med a+ serien går Uno form i den helt anden grøft med læder, linoleum og konstrueret finér af regnskovs-træsorter som teak og den stribede zebrano rammet ind i aluminium. Firmaet vil nemlig ikke sælge ægte træsorter fra regnskov.

Da a+-køkkenet blev præsenteret for forhandlere og presse jokede Uno forms ledelse med, at firmaet gerne praler af at have et holdbart design.

»Men vi vil også gerne tilbyde vores kræsne kunder noget mere at vælge imellem,« siger salgs- og marketingchef, Peter Bisgaard.

»Det er købers marked i øjeblikket, og det gør kunderne endnu mere kræsne end før. De vil have noget, som ingen andre har. Vi har samtidig oplevet, at vi på markedet for projektsalg af luksusboliger har tabt nogle budrunder til italienske Boffi og andre udenlandske firmaer. Vi havde ikke noget, der matcher deres design, men det kommer der nu,« siger Peter Bisgaard.

Skabene i det nye a+-køkken bliver fra omkring 20 pct. dyrere end Uno forms trækøkkener og kommer i butikkerne til oktober.