Holgaard arkitekter

A/S Carsten E Holgaard, indehaver af Holgaard arkitekter A/S. Carsten E. Holgaard tegnede, allerede inden han blev færdiguddannet, rækkehusene Baunevang Søpark og står desuden bag Porthuset i Ørestad.

1 VM-husene i Ørestad og Gemini Residence på Islands Brygge.

2 VM-husene er et nybyggeri, der har åbnet vores øjne for, at der er plads til fornyelse i dansk boligbyggeri. Boliger med rum, der er anderledes sammensat og i andre mål, end vi er forvænt med. Her er der plads til overraskelser både inde i de enkelte boliger, men absolut også på vejen til og fra.

Gemeni Residence er en genanvendelse af en eksisterende industribygning/silo. Her er der tale om et byggeri, der vender vrangen ud. ikke alene på industribygningen, men også på vores tradition. Alt, hvad vi som danske arkitekter har lært, er ikke til stede her, til gengæld er det de måske fedeste nye boliger, vi har i København. Uderum, inderum, bolig og udsigt flyder sammen.

3 VM-Bjerget i Ørestad, som BIG står bag. Det er et projekt, som kombinerer forskellige byfunktioner og får et resultat frem, vi ikke vidste var muligt. P-huset med et tag af boliger udnytter optimalt de muligheder, der byder sig.

4 Livstidsboligen er død, nu er det livsstilsboligen, der vinder frem. Boligen er blevet et livsstilsprodukt på lige fod med biler og tøj. Vi vil ikke bo det samme sted hele livet, men skifter boligen ud i takt med, at vi får nye behov i vores liv. Der vil være fokus på, hvordan vi indretter os, både i forhold til egne behov, men fremfor alt i forhold til, hvad vi signalerer til vores omgivelser. Vi vil se specialiserede boliger, med meget forskellige udtryk, der er rettet mod snævre grupper som f.eks. singler, enlige par, folk der kan li’ at lave mad, se tv o.s.v.

Et konkurrenceparameter for dem, der skal sælge boliger de kommende år, vil være at kunne tilbyde køberen en god samvittighed. Bæredygtighed er et must, og det angår alt fra byggematerialer til den egentlige drift. Fællesarealerne bliver skiftet ud med fællesdrift, og en delebilsordning er sagen.

5 Boligbyggeri er set med dagens øjne forholdsvis ens. Men der er nye tendenser på vej. Som boligbygger skal man være meget omhyggelig, for ellers er der ikke plads til ens produkter i de kommende års boligmarked. Som forbruger har vi lært at se forskel på godt og dårligt, så jeg tror, at vi kan glæde os til en hård konkurrence på markedet de kommende år med en række fine boligprojekter som resultat.

6 Er helt blank.