Få en bid af Tivoli til dit hjem

Generationer af Københavns bedre borgerskab har dineret og festet på Restaurant Nimb, der nu sælger størstedelen af sit inventar på auktion.

Barstolene har stået i restaurenten Tivoli i lufthavnen, som Nimb samarbejdede med. De er af glasfiber og vurderet til 8.000-10.000 kr.<br>Foto: Bruun Rasmussen. Fold sammen
Læs mere

Et af Københavns mest kendte forlystelsessteder gennem mere end 100 år, Restaurant Nimb i Tivoli, står foran en gennemgribende ombygning og fornyelse.

Dens karakteristiske ydre i maurisk stil bibeholdes, og førstesalen, der efter sigende bliver Københavns smukkeste bar, beholder sin stuk, sine lysekroner og store spejle, men resten af inventaret sælges på en auktion, forestået af Bruun Rasmussen, på Nimb på lørdag.

Ved samme lejlighed sælges også en række effekter fra selve den gamle have samt nogle barstole og en karrusel fra restaurant Tivoli, som Nimb samarbejdede med, i Københavns Lufthavn.

Derfor har man nu en helt unik mulighed for at købe lidt Tivoli-nostalgi til sit hjem eller sin have uden at skulle have den helt store pengepung frem.

Den højeste vurdering er 30.000-40.000 kr. for et par 76 cm høje franske rokokokandelabre, der stod i kaffesalonen på Nimb. Det er to kvinder i klassiske gevanter af forgyldt og patineret bronze fra midten af 1800-tallet. De holder et par lysarme, der er kommet til et halvt århundrede senere.

I samme stil er et fransk kaminur med en læsende kvinde. Det er vurderet til 20.000-30.000 kr.

Der er rigtig mange rokokomøbler fra omkring år 1900, der sælges i grupper på f.eks. en sofa, to taburetter, to stole, to armstole og en bord med plade af hvid marmor, vurderet til 6.000-8.000 kr.

Og hvis man er på jagt efter prismelysekroner, kan man være heldig at finde de rigtige, flere med tilsvarende lampetter, på auktionen. De findes fra 4.000 til 30.000 kr. i vurderingen.

Desuden er der konsoller, spejle, borde, et Hindsberg flygel med taburet, en rød og blå talerstol, malerier, plakater, vaser, vinkølere og nips.

Fra selve Tivoli sælges bl.a. flere karruselheste, en skøn vippe med to udskårne påfugle, en mandshøj kat hvis hale kan bruges til trappe, et par rickshaws, baldakiner, der har været brugt til karruseller, og modeller af bl.a. den gamle rutchebane, et pariserhjul og den flyvende kuffert.

Der er eftersyn fra kl. 10 lørdag 3. februar. Der er adgang til Nimb fra Bernstorffsgade 5. Auktionen begynder kl. 13, og hvis man ønsker at byde skal man registreres senest 12.50 ved Nimbs hovedindgang.

Man kan også lægge sit bud indtil tre timer før auktionens start på www.bruun-rasmussen.dk, hvor man kan se alle effekterne.