Arbejdsatelier i haven

Da arkitekterne Nanna Vöge og Dan Cornelius tegnede deres eget hus for seks år siden, var de enige om at lave et atelier i haven, så de kunne arbejde hjemme og alligevel være helt uforstyrret af resten af familien.

To store skriveborde med plader i birkefinér er placeret overfor hinanden, så Nanna Vöge og Dan Cornelius kan arbejde koncentreret hver for sig, men også let diskutere opgaver og se hinandens skitser. Al inventaret har en funktion og er enten malet hvidt eller holdt i lyse træsorter, så kontoret syner rent, enkelt og nordisk. Atelieret virker derfor, sammen med parrets selvtegnede hus i baggrunden, som et 1:1 billede på, hvad Cornelius+Vöge kan og står for. <br>Foto: Jan Jørgensen Fold sammen
Læs mere

Der er ild i brændeovnen, og espressoen i det lille tekøkken er i sving med at levere sit bidrag til dagens første kop kaffe. Der er absolut fine forhold i det 30 kvadratmeter store kontoratelier i ægteparret Nanna Vöge og Dan Cornelius have. Kontoret er godt forsynet med praktiske fornødenheder, der gør det unødvendigt at skulle gå frem og tilbage mellem atelieret og huset og dermed blive afbrudt i arbejdet. Ønsket om ro og muligheden for fordybelse er faktisk hele udgangspunktet for, at atelieret blev bygget. Da Nanna og Dan for seks år siden tegnede deres private bolig, blev de hurtigt enige om at lave et hus spundet op omkring en praktisk tredeling. Selve huset består af to fløje, én til børnene og én til de voksne, mens den tredje del er atelieret, der er helliget arbejde.

»Vi ville godt have muligheden for at arbejde hjemme, men samtidig kunne separere arbejde og fritid. Når vi er nede i atelieret arbejder vi og kan gøre det koncentreret og uforstyrret, fordi vi fysisk er adskilt fra resten af familien samtidig med, at der fra atelieret er visuel kontakt med familien inde i huset«, fortæller Dan Cornelius. Både Nanna og han ser det som en stor kvalitet, at de ikke har en computer stående inde i huset, da de er sikre på, at det ville være lidt for nemt lige at liste sig hen til skærmen og arbejde i ti minutter og dermed skabe irriterende afbrydelser i familiens fritid.

»Når vi skal arbejde, så skal vi tage sko på og gå gennem haven. Derfor sniger vi os ikke til ti minutter hist og her. Når vi arbejder, gør vi det koncentreret. Det er ikke kun rart for os, men også børnene har det godt med at vide, at når mor eller far er i atelieret, så arbejder vi, men når vi er i huset, så har vi fri og er til stede.«

På interiørsiden er atelieret indrettet meget lyst og nordisk. To store arbejdsborde står overfor hinanden, og bag hvert bord står en hvid reol, så rummet er bygget helt symmetrisk op. Det giver en visuel ro, der understreges med det lyse fyrretræ, som er lagt på gulvet og er brugt til vinduesrammer. Den enkle og funktionelle stil hænger godt sammen med indretningen af resten af hjemmet, og parrets tilgang til de fleste af deres opgaver.

»Det er meget tilfredsstillende at have kunder til møde i atelieret, fordi rummet og selve huset virker som et 1:1 billede på, hvad vi kan og står for,« fortæller Dan, der ellers for det meste holder forretningsmøder i firmaets tegnestue med adresse i Kødbyen i København. To dage om ugen arbejder parret dog i atelieret i Jyllinge og som sagt uden svinkeærinder i form af huslige gøremål. Det kan godt være, at der kun er 30 meter mellem hus og atelier, men når Nanna og Dan går ud i deres kontor, så går de på arbejde og er mentalt langt hjemmefra.