70er-huset er en god investering

Familier med små børn er i stor strøm på vej ud i parcelhuskvartererne.

Det viser nye undersøgelser fra bl.a. fremforsk.dk. Derfor vil der være gode penge at hente ved et køb af et 70er-hus, for netop de huse forventes at blive en af fremtidens bedste investeringer.

»Hvis man betragter huskøb som en investering, skal man ikke købe de huse, der er steget mest. Man skal købe de billige huse i god kvalitet fra 1960erne og 1970erne. Netop nu ser vi, at priserne stiger kraftigst på huse beliggende i billigere områder, så skulle jeg investere i et hus i dag og udelukkende betragte det som en investering, ville valget falde på en 1970er-villa i gode materialer og beliggende lidt væk fra de dyreste områder,« siger kommunikationschef Jan Nordmann, Ejendomsmæglerkæden EDC.

En af fordelene ved typehuset og parcelhuset er den gode beliggenhed. Det er ofte huse, der ligger i kanten af byen, hvor der også er bygget skoler og daginstitutioner, og hvor der er stisystemer, så forældrene trygt kan lade børnene cykle til og fra skole.

Jan Normann understreger dog, at det skal være huse af god kvalitet som f.eks. de fuldmurede huse, arkitekstegnede typehuse og etplans parcelhuse, som ligner typehuse. Alle sammen huse, der generelt har en god beliggenhed med en afstand på mellem to og fire kilometer fra centrum.

Fordelen ved de nyere huse er desuden, at de er lette at modernisere. De er hulmursisolerede, så det, der mangler, er en gang rockwool på loftet. Desuden er husene nemme at bygge om. Man kan f.eks. let lave køkken/alrum, hvis det er det, man vil have, fordi det kun er ydermurerne, der er bærende,« siger Jan Nordmann.

Specielt børnefamilierne bliver tiltrukket af parcelhuskvarteret, og parcelhuset er stadig drømmeboligen for de fleste familier. Det er ikke så mærkeligt, for flere undersøgelser har vist, at der er mere naboskab i parcelhuskvarteret end i mange af de andre boligformer. Måske fordi mange af kvartererne har legepladser, fritidsområder og stisystemer til gode gåture, hvilket er basis for et godt fællesskab. Og netop fællesskab og gode naboer betyder en del for børnefamilier.